Tehnocratul Usturoi mai trânteşte o reformă

Nu e ceapă, nici cepoi, nici cu gust de usturoi, ci e ditamai consilierul guvernamental pe probleme de sănătăţuri ale patriei. După o lungă perioadă de hibernare, în care nici el nu o mai scos vro vorbuliţă, dară nici presa nu l-o mai deranjat cu întrebări incomode, fostul ministru, fostul secretar de stat, fostul director peste casele de sănătate şi peste Desepeul cel ieşean, nimeni altul decât Bazil Usturoi, o găsit de cuviinţă să iasă din nou la rampă.

Tehnocratul Usturoi mai trânteşte o reformăPrecum ghioceii de sub stratul gros de omăt şi frunzare, aşa o răsărit şi bulbul de Usturoi de supt plapuma în care s-o camuflat de câteva luni bune, anunţând, din postura de conţiler personal al premierului Bonta în probleme de viroze şi alte afecţiuni, o măsură care va revoluţiona sistemul nostru cel medical. Cică, de acum înainte, medicii de familie, specialiştii de toate felurile din ambulatoriu şi spitalele patriei vor trebui musai să afişeze „la loc vizibil” un pliant cu – atenţie mare! – drepturile pacientului, prieteni dragi. În caz de nerespectare a acestei obligaţii profesionale, medicii vor primi mustrare drastică pe cale orală. „În orice cabinet medical şi în spitale trebuie afişate pliante cu drepturile pacientului. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să verifice acest aspect. Atunci când medicii sunt chemaţi să semneze contractul de servicii, trebuie să facă dovada existenţei unui astfel de document”, a explicat milităreşte conţilerul Usturoi.

Am citit noi mai departe care-i chichirezu cu toată ştirea asta şi ce credeţi că am aflat? Că la mijloc nu e de fapt decât o campanie de informare, în care nişte jmecheri oengişti tre să tipărească pe banu public, cum altfel, vro 200.000 de pliante, pe cari să le împrăştie mai apoi prin spitalele den ţară.

Cam la asta s-o redus măreaţa măsură guvernamentală, născută greu, după luni bune de hibernare, de veşnic ministeriabilul Ustoroi.

Tehnocrat dacă eram, tot mai bine o duceam…

Scormonind prin memoria noastră scurtă, parcă de proiecte de aiestea am mai auzât. Cât a fost şăf pe la Iaşi, Bazil al nostru nu o putut face treabă că îl boicota Bucureştiul. Cât o fost plecat la Bucale,   o fost boicotat de alţi pretini, unii chiar de prinIaşi, cari o vrut să-i tragă scaunul de supt şezut. În fine, când s-o apucat şi omul să facă reforma cea mare – aia adevărată, nu aia pe cari să chinuie acuma leberalul Nicolăescu s-o reşapeze de pe vremea când o fost prima dată ministru, Usturoi al nostru o ţinut-o tot într-o dezbatere, până ce neşte instituţii răuvoitoare l-or găsât cam encompatibil cu foncţia. Uite-aşa am agiuns astăzi, ca, din documente stufoase, nene, cu planuri cincinale cât să ne-ajungă şi pentru viaţa dinapoi, să ne bucurăm doară când mai avem şi noi ocazia să tipărim nişte pliante amărâte, prin care să amendăm spitalele, şi-aşa aflate cu un chicior  în groapă.

Revenind acuma la drepturile pacientului, că de la ele ne-am luat, nimeni nu ne zâce ce-i cu ele. Poate află, din pliantele menistrului eşan, că şi-aşa nu le bagă nimeni în samă. Iară cine e mai mare espert în reforme dintr-aiestea decât fostul ministru, fostul director, fostul… ce-o mai fi fost el mister Usturoi de la Iaşi? Că doară nu degeaba îl numesc coledzii drept cel mai mare tehnocrat pe cari l-o avut sănătatea de la doctoru Libelulă încoace. Prietenii, DNA-ul şi ANI cam bănuiesc ei de ce… (Pacientul Englez)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *