Tomaşeschi, persona non-grata la noul PNL?

Afacerile în doi nu au mers niciodată. Mai ales cele făcute în familie. Întotdeauna apar certuri. Așa e și în politică. Nicio alianță nu a mers. Alianța DA, formată din partide de dreapta, adică PDL și PNL, s-a destrămat imediat când a venit vorba de împărțirea ciolanului. La fel, USL s-a destrămat imediat când a venit vorba de guvernarea țării. Recent, s-a făcut o nouă alianță, una creștină chiar, formată iar din partide de dreapta. Ne referim aici la PNL, pe deoparte, și PDL cu FC, pe de altă parte. Și această alianță, care acum nu mai poartă numele ACL (ci e, chipurile, noul şi marele PNL), este destul de șubredă. Cel puțin la Iași, unde pare să se destrame de tot. Cauze sunt multiple.

Supărare mare
Chiar în campania electorală recent încheiată, alianța realizată la nivel național nu a funcționat deloc la Iași. Unul a tras „hăis”, celălalt „cea”, adică pe direcții opuse, și nu două partide care să funcţioneze ca un tot unitar. Dar să nu credeți că la Iași apele s-au așezat. Din contră. Devin din ce în ce mai tulburi. Liberalii au hotărât să nu-i mai primească la ședințe pe colegii de alianță de la Partidul Democrat Liberal. Persona non-grata a devenit însuși copreședintele alianței locale, Dragomir Tomașeschi. Acestuia i s-a transmis clar și apăsat că nu mai este binevenit la ședințele comune. Supărarea liberalilor pare să fi venit după ce Tomașeschi a cerut eliminarea din partid a unor parlamentari liberali cercetați de ANI sau de DNA.

Iohannis, arbitru
Meciul dintre cele două formațiuni politice durează, după cum v-am spus, încă din campanie. Arbitru cică ar fi fost chemat însuși președintele Klaus Iohannis, care va sosi la Iași de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie. Rolul lui Iohannis ar fi să impună un lider pe zona Moldovei. Bătalia pe acest post este destul de strânsă. Pe de o parte vorbim de Cristian Adomniței, șeful PNL, susținător înfocat al președintelui Iohannis. Pe de altă parte, vorbim despre Mihai Răzvan Ungureanu, fost premier, actual consiler personal al lui Iohannis. Acum rămâne de văzut cine va fi lider la Iași. Surse apropiate celor două tabere îl dau ca favorit pe Ungureanu. Noi nu pariem pe nimeni, că nu mergem la meci. Așteptăm doar reacții pe adresa redacției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *