Tonel i-a făcut cărel… lui Jănel!

S-ar părea că Nea Jănel Ianole, moşu’ de la ecologişti, a comis-o destul de rău de s-a ales cu un şut în cur (evident că la figurat!) pentru întreaga sa carieră politică întreprinsă la conducerea filialei ieşene a Partidului Ecologist. Practic, ce a făcut nea Jănel? Mai nimic… Atâta doar că după ce a fost dat afară din PER a fugit cu ştampila partidului şi actele sediului pus la dispoziţie de Primăria municipiului Iaşi în Cuza Vodă pentru ca acest partid să-şi poată desfăşura activitatea aici.

Problema lui nea Jănel a fost dezbătută şi tranşată sâmbătă, 17 septembrie, la o reuniune a organizaţiei judeţene a Partidului Ecologist, la care au fost prezenţi 77 de membri (din totalul celor 109 convocaţi). Pe scurt, nea Jănel va fi tras la răspundere (probabil, penală) pentru acte de ciordeală sediu şi ştampilă iar de acest lucru, normal, urmează să se ocupe noua conducere a filialei ieşene a Partidului Ecologist, respectiv preşedintele Tonel Ursachi, prim-vicepreşedintele Andrei Maftei şi vicepreşedintele Ovidiu Tudose Sandu-Ville, aleşi statutar la această reuniune.

Mai consemnăm că Tonel Ursachi, un cercetător medaliat cu aur la diverse festivaluri de inventică pentru descoperirea unui leac împotriva virusului gripei aviare, a fost relativ recent victima unui complot de factură bolşevică, menit a-l intimida, pentru a scuti statul român de la plata către firma lui a unei datorii de circa 200 miliarde lei vechi. Spre deosebire de Sandu-Ville, care este unul dintre fondatorii vechi ai filialei ecologiştilor ieşeni, preşedintele Ursachi şi prim-vicepreşedintele Maftei sunt la prima lor implicare politică, ei nemaifăcând parte până acum din niciun partid.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *