Topul bârfelor. La leberari, fiecare face ce-l taie capul

Conducerea tricefală a liberarilor ieşeni a luat rău pe ulei. Mariusică, liderul de la municipală, a intrat în malaxorul bârfelor colegilor după ce a acceptat nişte funcţii de conducere pe la premărie. Senatorul dom’ profesorul are o singură ocupaţie: postează pe pagina-i de Facebook poze cu florile şi copacii din grădina sa. Alo, dom’ profesor, prin Parlament se mai întâmplă ceva, lucraţi la vreun proiect de lege, sau am greşit noi adrisantul? Iar al treilea personaj e de-a dreptul bolnăvicios. Fostul prefect striper reprezintă tipologia omului ahtiat după funcţie şi imagine. E disperat că de ani buni stă pe margine, nu tu o funcţie, nu tu o sinecură. Asta-i la leberari. Pe al patrulea, ăla de-i şef interimar la filială, nu-l punem la socoată ca are rol pur decorativ. Hai liberare!

Femeia asta are un ghinion teribil: În 2008, la primele alegeri parlamentare uninominale, a avut noroc cu carul. A ieşit deputat deşi se situase pe locul 3 în colegiu, dar, la redistribuire, i-a furat mandatul tocmai socrului său. Ei, de atunci, Cristinuca o ţine dintr-un ghinion în altul. În 2012, n-a fost suficient de inspirată să treacă rapid în barca liberală şi a pierdut deputăţia. Apoi, s-a înscris la un concurs de director de spital pe la Huşi, dar la o doua probă nu s-a mai prezentat şi, deci, l-a pierdut. Ulterior, Cristinuca s-a făcut un soi de funcţionăraş pe la primăria din Hârleţ, scopul fiind să ajungă în fruntea Căsoaiei de Asigurări. Nu i-a ieşit nici combinaţiunea asta, aşa că până la urmă a primit o ciozvârtă la fabrica de făcut copchii. Doar ca interimar. Recent, a dat concurs de una singură, dar e posibil să iasă pe locul 2. Rămâneţi pe fază, revenim cu detalii.

Se pun la cale cele mai tari alegeri din târg: Toată lumea stă cu ochii pe viaţa politică locală, mai ceva ca pe butelie, acum 30 de ani. Dar haideţi să vă spunem una bună: toţi fiind concentraţi pe premărie şi cejeu e posibil să ratăm combinaţiile uriaşe de la universităţile de stat din oraş. Şi aici, în perioada următoare, se vor face alegeri: la poli, la umefeu, la uaic. Păi, dacă însumaţi bugetele ăstora trei vă ies mai mulţi bani decât sunt în vistieria oraşului. Săpăm şi vă informăm care-s candidaţii cu şanse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *