Tragedia din Colectiv, SPECULATĂ POLITIC

Tragedia din clubul bucureștean Colectiv, care a marcat o țară întreagă a mobilizat, aproape toată Europa. Medici din țările Uniunii, profund impresionați de tragedia de la noi, au venit în România să pună umărul la salvarea celor care se luptă în fiecare secundă pentru viață. Unii pacianți au fost transportați în străinătate, alții sunt tratați în spitalele din Capitală. Mobilizarea medicilor a fost exemplară. Și românii de rând s-au mobilizat. Asta pentru că pacienții care sunt ținuți în viață cu ajutorul aparatelor au nevoie urgentă de sânge. Așa se face că mulți români s-au prezentat la centrele de transfuzii din țară și au donat sânge pentru victimele din Colectiv. Cea mai mare mobilizare s-a făcut pe rețelele de socializare. Acelaşi lucru s-a întâmplat și la Iași. Cum era de așteptat, politicienii nu s-au sfiit mai deloc să-și facă oarece publicitate pe seama acestui tragic incident.

Pentru imagine
Spre exemplu, la Iași, mulți politicinei au solicitat construirea mult promisului spital regional de urgențe. Au fost polemici întregi pe marginea acestui subiect, iar pe rețelele de socializare parlamentarii ieșeni s-au grăbit să anunțe că vor susține imediat în Parlament finanțarea acestui obiectiv. Apoi și-au adus aminte că Iașul are o secție de arși, dar fără echipamente. Au polemizat și pe marginea acestui neajuns. Apoi au trecut la procedura de donare de sânge. Au urmărit toate anunțurile de mobilizare a ieșenilor pentru a dona sânge și s-au înscris pe listele virtuale. Unii s-au prezentat la Centrul de Transfuzii, alții nu. Că doar nimeni din spațiul virtual nu putea contesta prezența lor. Cert este că au anunțat pe Facebook că vor merge să doneze. Alții, ca să fie credibili că s-au ținut de cuvânt au și postat fotografii cum au donat. Apoi, la câteva zile s-au înscris iar pe listele de pe Facebook pentru a dona încă o dată. Unii aproape că au aplaudat în fața calculatoarelor. Ce politicieni generoși avem. Donează sânge săptămânal, și-au zis unii.

A exagerat
În realitate, unii politicieni ieșeni și-au făcut doar imagine pe marginea acestui subiect. Așa este și cazul parlamentarului Fiorel Vlăjuț. S-a dus la centrul de donare, s-a cuplat la aparate, și-a făcut o poză, a postat-o pe Facebook, s-a decuplat de la aparate și a plecat liniștit acasă. Așa funcționează treaba la noi. Apoi, după câteva zile, a anunțat pe Facebook că merge iar să doneze. Păi nu e cam multă vărsare de sânge, domnule deputat? Sau e vărsare virtuală de sânge? Sau nu merită victimele din Colectiv sânge ”albastru” de parlamentar român? Noi credem că te-ai molipsit de la domnul Dan, inițiatorul mișcării politice care te-a scos parlamentar, și ai mers ca și el pe zicala ”să mințim poporul cu televizorul, pardon, calculatorul”. Rușinică. Nu aștepta votul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *