Trucuri de frumuseţe by Mihaela Palade – II

Mihaela-Palade

Mihaela Palade

Ştiaţi că, dacă vă autosugestionaţi, subconştientul lucrează pentru voi şi deveniţi mai frumoase? Mihaela Palade ne dezvăluie, în cea de-a doua parte, principalele secrete care stau la baza frumuseţii sale. Putem afla astfel informaţii, despre cum se aleg corect produsele de înfrumuseţare, metode de îngrijire a părului, dar şi reţeta unei tincturi naturiste numai bună pentru un păr strălucitor şi viguros.

Alegerea produselor

„Foarte multe  femei folosesc produse neadecvate problemelor pe care le întâmpină. Faceţi o investiţie utilă şi mergeţi la un salon, sau profitaţi de campaniile pe care anumite farmacii le mai desfăşoară uneori, şi aflaţi neapărat ce tip de ten aveţi, ce fel de păr sau orice alte aspecte individualizate, şi abia apoi investiţi în produse scumpe sau începeţi un tratament.”

Autosugestia

„Zicala conform căreia frumuseţea porneşte din interior conţine mult mai mult adevăr decât poate unele dintre voi credeaţi. Atunci când ne simţim bine, arătăm bine, fără prea multe eforturi, radiem şi avem o strălucire aparte. Nimic nu funcţionează mai bine pentru starea de spirit decât autosugestia pozitivă. Începeţi ziua cu gânduri pozitive, scrieţi-vă mesaje şi citiţi-le cu voce tare. Spuneţi-vă de exemplu: “Sunt frumoasă şi lumea mă iubeşte!” sau “Astăzi voi avea o zi deosebită”. Nu vă gândiţi că exageraţi, subconştientul vostru nu vă face diferenţa şi va prelua mesajul ca atare, lucrând în favoarea voastră. Învăţaţi să folosiţi incredibila forţă a subconştientului.”

Îngrijirea părului

„În ceea ce priveşte îngrijirea părului, trebuie să aveţi în vedere păstrarea şi stimularea vitalităţii bulbului capilar, care depinde foarte mult de buna micro-circulaţie sanguină care are loc la nivelul său. Puteţi să-l întreţineţi foarte uşor.

În fiecare zi, la trezire sau înainte de culcare, în funcţie de timpul de care dispuneţi masaţi pielea capului, de mai multe ori, înainte şi înapoi, apoi lateral, cu degetele încrucişate în formă de cască. Atenţie: vorbim de masare şi nu de frecare.

Apoi, periaţi-vă cu grijă şi viguros părul, de la rădăcină la vârf, cu capul plecat înainte, cu o perie destul de dură.

În sfârşit, fricţionaţi-vă pielea capului cu o tinctură tonifiantă de urzică, pe care o picuraţi pe degete. Tinctura se realizează prin macerarea, timp de o săptămână, a 10 frunze uscate de urzică în 80 ml de alcool etilic de 70 de grade şi 20 ml de apă distilată. Filtraţi şi scurgeţi planta într-o bucată de bumbac. Se pune totul într-un flacon de sticlă.

Pentru a vă păstra părul curat, respectând în acelaşi timp funcţionarea naturală a glandelor sebacee, trebuie să folosiţi mijloace non agresive de spălare. În fiecare săptămână spălaţi părul cu sub formă de:

– şampon care nu conţine nici un produs activ şi spumant,

– şampon lichid: din nefericire nu există nici unul pe piaţă, decât cele pe care le cunoaştem din magazine

– şampon solid: există câteva produse, dar sunt puţin cerute de populaţie, căci acest tip de şampon lasă de dorit în ceea ce priveşte curăţarea corectă a părului. Este un lucru fals, dar ideile preconcepute mor greu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *