Tsunami devastator la Secţia 5 Poliţie Iaşi

Sorin Enache şi Petru Găluşcă, poliţiştii derbedei care au fost opriţi în trafic cu focuri de armă sunt pe făraş, adică pe punctul de a fi debarcaţi din funcţii. Şeful lor direct, comisarul Vasile Pintilii, stă şi el cu sabia lui Damocles deasupra capului.

Degringoladă mare, suspine, bocete, sughiţuri şi râuri de lacrimi amare la Secţia 5 Poliţie Iaşi, unitate păstorită (n.r.: răvăşită) de comisarul şef Vasile Pintilii. Potrivit unor surse din anturajul tartorului cel mare al IPJ Iaşi – evident, e vorba de comandantul Ioan Scripniciuc – întreaga conducere a Secţiei 5 Poliţie, cu sediul în cartierul „de lux” Bularga, ar urma să fie demisă, de la mic, la mare. Motivul principal îl reprezintă cei doi poliţişti derbedei şi beţivi, Sorin Claudiu Enache şi Petru Găluşcă, care au făcut întreaga poliţie ieşeană dar şi uniforma albastră de agent, de râsul lumii.

Uniformă pătată

Viitorul celor doi şmecheri care s-au făcut recent de cacao, lovind cu bestialitate un om nevinovat al străzii, îl vor decide membrii unei comisii speciale de disciplină din cadrul IPJ Iaşi. Pentru comandantul Pintilii, însă, se pare că zarurile au fost deja aruncate. Aceleaşi surse care-şi fac veacul pe lângă boss-ul Poliţiei ieşene, ne-au informat că Vasile Pintilii va fi debarcat în perioada imediat următoare şi pe motiv de management defectuos. Mai precis, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii inspectori din cadrul comisiei de anchetă, s-au constatat mai multe nereguli în activitatea de zi cu zi a agenţilor de la Secţia 5, başca şi unele  „inadvertenţe” în ceea ce priveşte câteva dosare penale. Faptul că Vasile Pintilii e pe ducă, a fost confirmat chiar de către comandantul său, Scripniciuc.

„Comisarul şef Pintilii este cercetat în prealabil de o altă comisie, ancheta urmând a fi finalizată în maximum două săptămâni. Până acum, pe lângă managementul defectuos la nivelul secţiei, au fost descoperite şi alte nereguli. Este prematur  să confirm acum cine îi va lua locul domnului Pintilii. Aşteptăm finalizarea cercetărilor”, aruncă pisica, şeful IPJ Iaşi. Verificările de la Secţia 5 îi vizează şi pe alţi agenţi, în dreptul cărora planează suspiciuni privind săvârşirea unor grave abateri disciplinare.

Agenţii bătăuşi au dezonorat profesia şi uniforma de poliţist

Debandada de la Secţia 5 de Poliţie a ieşit la iveală în momentul în care doi derbedei (poliţişti în acte) şi mari consumatori de alcool pe deasupra, au snopit în bătaie un om fără adăpost. În noaptea de 7 spre 8 aprilie 2011, Sorin Enache şi Petru Găluşcă au mers după program la o crâşmă din zona Pieţei Nicolina, unde au băut peste măsură, împreună cu un individ pe nume Dumitru Ursu. După ce s-au turmentat bine, cei doi poliţişti au refuzat să achite nota de plată şi s-au prezentat drept ofiţeri ai Biroului de Combatere a Crimei Organizate. Gheorghe Livadaru, un om al străzii care făcea curăţenie la toaleta barului, a căzut pradă furiei celor doi agenţi. Nervoşi la culme că nu au reuşit să-l înduplece pe barman să le anuleze nota de plată, Enache şi Găluşcă i-au aplicat lui Livadaru, absolut fără nici un motiv, o bătaie soră cu moartea. Victima a reuşit cu greu să scape din mâinile celor doi nemernici doar după ce un locatar din zonă a observat incidentul şi a strigat la cei doi poliţişti ca să-l lase în pace. În urma bătăii violente, bărbatul a fost transportat la spital cu multiple leziuni. După eveniment, agresorii l-au rugat pe un şofer  să-i ducă acasă cu maşina. Pe drum însă, maşina în care erau a fost oprită în trafic de un echipaj al Secţiei 6 Poliţie. Şoferul maşinii, Dumitru Ursu, s-a speriat şi a rupt-o la fugă printre blocuri, lăsându-i pe cei doi poliţişti afumaţi pe bancheta din spate. Capturarea colegului de pahar al agenţilor de poliţie s-a făcut doar după ce s-a făcut uz de armă.

Malentendu”

Comportamentul şocant al celor doi agenţi a fost confirmat şi de comisarul Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi.

„Deocamdată, ei sunt în concediu medical. Când se vor întoarce din concediu vor intra la Comisia de Disciplină. Acuzele aduse celor doi agenţi sau confirmat în mare parte”, a precizat comisarul-şef, Mursa.

Deşi Enache şi Găluşcă au dezonorat total profesia şi uniforma de poliţist, comisarul şef Vasile Pintilii se face că plouă. Mai precis, nea Vasile l-a luat pe nu în braţe:

„Nu ştiu, nu cunosc nimic”. Şi, ciudat, nu prea este convingător în faţa evidenţelor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *