Tupeul solemn vs. teama excesivă

Elena Udrea si Gheorghe Flutur la Iasi

Tupeul şi teama au fost laitmotivele vizitei ministresei Elena Udrea în târgul Ieşilor. Tupeul a fost evident în declaraţiile făcute presei cu referire la protest-mania care a invadat România, iar teama a ieşit la iveală în modul în care s-a organizat venirea blondei băsesciene în capitala Moldovei. “Amestecul politicului şi incitarea opoziţiei la violenţă nu poate să aducă nimic bun”, a spus Udrea, direct din Palatul Mitropolitan, unde a poposit să-şi facă reclamă pe bani europeni. Fără a ţine apărarea liberalilor şi pesediştilor, care pot fi incluşi foarte uşor în aceeaşi groapă, urât mirositoare, cu democrat-liberalii, remarcăm tupeul în a da vina pe capra vecinului. Dar şi aroganţa în a deturna subiectul principal al manifestului naţional.

“Eu am fost huiduită şi la meciul cu Bute, se poate întâmpla, este o nemulţumire a oamenilor faţă de guvernanţi, în special faţă de cei mai cunoscuţi pentru că este mai uşor să te exprimi împotriva unei persoane pe care o poţi identifica”, şi-a asumat Udrea apartenenţa la gloata guvernanţilor. Vorbeam însă şi de o teamă. Popasul adeptei băsesciene în târg a venit intempestiv, fiind anunţat cu doar două ore înainte de evenimentul propriu-zis şi nici atunci parcă nu era prea sigur.

“Dacă se făcea anunţul mai devreme riscam un protest spontan la Mitropolie, lucru care nu ar fi fost plăcut. A ieşit bine, oricum”, ne-a spus o sursă pedelistă, dornică să rămână anonimă pentru a nu zdruncina din “unitatea” filialei.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *