Un notar se visează PARLAMENTAR. Cine e?

O vorbă din bătrâni spune că pasărea mălai viseză și calicul praznic. Până la urmă, fiecare are dreptul să își dorească tot ce e mai bun pentru el. Calicul vrea o masă caldă și degeaba, desigur. Păsările vor și ele boabele de porumb gata măcinate. Dar asta nu se întâmplă mereu. Însă cei cu bani își pot îndeplini aproape orice fantezie. Pot avea casa visurilor. Se pot plimba cu mașini de lux spre invidia celorlalți. Pot merge în cele mai exotice vacanțe în care sunt răsfățați peste măsură. Își pot alinta membrii familiei cu orice. Cu alte cuvinte, cu bani pot face aproape tot. Spunem aproape, că sunt totuși câteva aspecte care nu se pot obține doar cu bani.

Bogat, dar trist
Spre exemplu, în situația de față se află un celebru notar care își are cabinetul fix în buricul târgului. Este printre cei mai vechi notari din Iași. O să-i spunem Fane Cocostârc. Acest notar este sătul de câți bani a făcut din această meserie. Nici măcar nu mai știe ce să facă cu ei. S-a și plictisit să-i numere. Poate de asta l-a băgat pe băiatul său pe ,meserie. Poate de asta a încercat să acapareze și casta mediatorilor. Fără succes, însă. A candidat el, a făcut campanie, a băgat el ceva bani, nu prea mult că e zgârcit și, într-un final, a pierdut. Se mai întâmplă. Nu le poți avea pe toate. Nu poți cumpăra chiar totul cu bani. Votul unora chiar nu este de vânzare. Dar s-a orientat rapid.

Are un plan nou
Își încearcă norocul momentan pe piața de arbitraj. Joacă acum la loteria fondurilor europene. Dar nu se mulțumește cu atât. Asta pentru că e ahtiat după funcții. După capital de imagine. După publicitate. Parcă vrea ca toți ieșenii de pe stradă să se închine în fața lui când trec pe lângă el. Oricât de mulți bani ar avea, Fane Cocostârc tânjește după recunoștința celor din jur. Așa că s-a gândit cum să fie el în mijlocul mulțimii. Mai nou, vrea să candideze musai la parlamentarele de anul viitor. Însă nu știe dacă la Senat sau la Camera Deputaților. Nici măcar nu ştie din partea cărui partid. Noi credem că nici nu prea le are cu politica. Și sigur nu credem că are vreo afinitate pentru vreun partid. Pur și simplu el se visează parlamentar. Nu contează din partea cui. Dacă ar fi partidul notarilor, ar candida și din partea acestei formațiuni. Ce uită Fane Cocostârc este că nu toate voturile sunt de vânzare. Dacă ai bani de nu îi mai poți număra nu înseamnă automat că poți fi ce vrei. În politică e un pic mai complicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *