Un pas mare pentru o studenţime cu foamea-n gât

Cu mare fast şi în frunte cu toată conducerea din învăţământul universitar tehnic s-a deschis cantina din Tudor. După lupte seculare care au durat mai bine de zece ani (timp în care unii studenţi şi-au terminat toate restanţele şi licenţele amânate şi au plecat în străinătate, cu tot cu diplomă), cantina promite „cele mai mici preţuri” – studenţeşti, fireşte – şi o infrastructură modernă.

Studenţi fără stress şi post pentru week-end

Realizată din fonduri europene, cantina din Tudor garantează prânzul fără stres numai studenţilor: încă nu sunt locuri pentru profesorii ori angajaţii Universităţii Tehnice, semn că, totuşi, se mai pot discuta, la masă şi cu gura plină, chestiuni legate de cele mai noi metode de copiat (vezi căştile fără fir, 200 de lei/perechea), ori vreo nouă metodă de abordare a profesoarelor severe (dar musai mai tinerele) şi sexy.

Unul dintre principiile de bază după care va funcţiona cantina este cel “pe dovedite”, dat fiind faptul că, la capacitatea maximă, se vor putea servi un număr de cinci sute de porţii alimentare zilnic, contra unor sume modice. De pildă, o porţie de cartofi prăjiţi plus o salată vor costa 3.52 lei, o ciorbă  2.38 lei (de porc) sau, ca desert, budinca de orez, 1.40 lei.

Însă, “zilnic” nu înseamnă neapărat şi în week-end, unde recomandarea ar fi ca, după o săptămână în care studenţii ajung la sastisire, să se cureţe măcar 48 de ore. Şi neapărat în zilele libere, atunci când orarul de pe geam indică drumul socializării… la mall.

„La bulivard birjar!”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *