Un transport public fără zahăr

Maricel Gherca

Maricel Gherca

“Civitas” este campania care ne învaţă cum să stai – mergând într-un mijloc de transport al RATP, prin proiectul “Un transport uman mai bun şi mai curat”. De acum, vom şti mai bine cum e să fii înghesuit pe trepte, făcut la buzunare de şuţi sau cum să fii îngrămădit cu success de pensionarii care fac călătoria vieţii în tramvai.

Pentru că în momentul de faţă vedetele prind mai bine la public decât orice instituţie publică, Primăria l-a desemnat pe Bobi din trupa „Fără Zahăr” ca imagine: „În mintea mea încă stă blatul în tramvai şi fuga de controlori. Merg şi acum cu tramvaiul pentru că se întâmplă să mai beau câte-o bere, cu prietenii. Mă mai întreba câte un cunoscut «Tu, aici în tramvai?» de parcă n-aş avea ce căuta acolo. Transportul public nu e pentru săraci, e pentru relaxaţi”, pretinde Bobi Dumitraş.

Bugetul total al programului CIVITAS pentru Iaşi este de aproape 4, 5 milioane  euro, din care aproximativ 2,5 milioane sunt nerambursabili. Proiectul a cuprins peste 3.000 de participanţi cu care s-a discutat despre transportul în comun în dauna mersului cu maşina şi a mersului pe jos, în general a mersului în detrimentul statului.

Nu pot spune că a crescut numărul de călători sau încasările RATP. Cert este însă că programul e un start bun de educare a cetăţenilor, pentru evitarea blocajelor în trafic”, susţine Maricel Ghercă, director RATP.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *