Urmaşele Elenei şi mocârţanii, la alegerile PDL Iaşi

Faptul că PDL Iaşi a scăpat pe ultima sută de metri de Mihaela Popa, a fost motiv maxim pentru ca masculii portocalii să-şi înfoaie pectoralii şi să-şi subţieze burdihanele, pentru a se prezenta acătării în faţa marii adunări de mocârţani cu foamea-n gât, aduşi la primele ore ale dimineţii cu autobuzele, pentru a-şi alege un nou şef la Iaşi.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Delegaţii din judeţ s-au năpustit imediat ce au ajuns la Providenţa – marea sală de petreceri a popilor din capătul CUG-ului, unde mai degrabă se nuntesc interlopi minori şi se fac adunări de infractori politici, asupra unor punguţe amărâte de napolitane şi cafele apoase. Printre marea de mocârţani se puteau distinge şi puricari la majorat, cu părul geluit din greu, politruci plictisiţi, fără mize, candidaţi teleghidaţi de emoţie dar şi …multe gagici gătite ţipător. Extravaganţa multora dintre aceste „fete” de cabinet a atras pe alocuri chiar ridicolul, fiind văzute purtătoare de ţoale mult prea glamour, cu pălării aristocrate, neadecvate pentru o adunare populară, costume de amazoane, de dresoare la circ, în dungi, leopard sau despicat. Peste rolul covârşitor de a înfierbânta sângele în ţăran, mai ceva ca pălinca la 5 dimineaţa, rolul lor era trasat cu gura slobodă de alte purtătoare de fuste care pierduseră avantajul primei tinereţi.

„Ţucă mică, ai face bine să te mai duci pe sus să îi mai înghionteşti pe ăştia cu cine tre’ să voteze că ei e proşti, n-are multă carte şi să nu avem surprize”, se exprima pe lângă epiglotă câte o poliglotă, în acelaşi curgător cuvânt ca al lui Boc sau EBA.

Un alt aspect care a fost remarcat de mai toţi participanţii, îndeosebi de cei din mediul rural, au fost monstruozităţile de jeep-uri cu care sclifosiţii partidului şi-au adus mult prea costisitoarele oase la congresul PDL. Potrivit rezultatului final, între o maşină şi o manechină, oamenii l-au ales pe Movilă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *