USL pârâie din toate încheieturile

Cu un an înainte de alegeri, pseudo-alianţa dintre PSD şi PNL, aşa-numita USL, este cu un picior în groapă. Cel puţin la nivelul judeţului Iaşi. Motivul? S-a dat startul la bătălia pe funcţii. Potrivit unor surse demne de încrederea noastră, în toate oraşele din judeţ, cu excepţia Iaşului, PNL şi PSD vor merge cu candidaţi proprii la primărie. La Paşcani, deja e clar că nu există cale de împăcare între liberalul Grigore Crăciunescu şi pesedistul Dumitru Pantazi, mai ales că social-democraţii susţin că omul lor e peste actualul edil în sondaje. În week-end, dorinţa de putere a pesediştilor s-a acutizat şi la Târgu Frumos, acolo unde deputatul PSD Vasile Mocanu nu vrea să defileze în campanie cu primarul actual Gheorghe Tătăru (PNL) şi şi-a pus candidat un om de afaceri local. Gurile rele afirmă că urmează atât Hârlăul, cât şi Podu Iloaie, primarul din localitatea din urmă având destule poliţe de plătit socialiştilor. Culmea e că liberalii riscă să rămână fără primari în marile oraşe, deşi acum le domină în totalitate, evident cu excepţia Iaşului. Colac peste pupăză, cu toata armata roşie-gălbuie în spate candidatul “de paie” Mugur Cozmanciuc are şanse destul de mici să-l învingă pe multîncercatul Costică Simirad.

Evident că sunt neînţelegeri. Ce s-a întâmplat la Tg Frumos se va întâmpla aproape peste tot în judeţ. Sunt foarte multe orgolii locale şi interese de apărat, iar niciuna dintre tabere nu pare dispusă la compromisuri. În unele zone, situaţia va fi totuşi reglementată, după ce vor interveni liderii partidelor de la Iaşi“, ne-a spus un reprezentant al social-democraţilor.

În altă ordine a regulilor jocului, PSD începe, la Iaşi, să domine clar PNL în alianţa făcută în atelierele de la Grivco.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *