Vacanţa văzută din spatele terasei

Manea-Ana

Ana Manea

Mulți studenţi din Iaşi aleg să-și sacrifice vacanţa pentru un job de vară. Şi asta, doar din nevoia de a face rost de nişte bani.

Ana şi Ionuţ sunt doi tineri din Suceava care au lăsat deoparte distracţiile estivale pentru a lucra ca şi chelneri la teresa „Joker“ din Iași.

„Lucrez din luna mai la teresă pentru că am avut nevoie de bani. Deşi mi-a fost greu la început, având în vedere faptul că nu am mai lucrat niciodată, am reuşit să mă acomodez destul de bine la program. Meseria de ospătar este una socilitantă dar în acelaşi timp şi interesantă pentru că ai ocazia să cunoşti tot felul de oameni”, mărturiseşte Ana Manea, studentă în anul al II-lea la Universitatea „Gheorghe Asachi”, profilul Inginerie chimică şi protecţia mediului.

„De trei luni de zile lucrez aici şi pot spune că îmi este foarte bine. Pot câştiga banii mei, m-am obişnuit cu această meserie şi chiar mă gândesc să vin şi la anul. Când au auzit că m-am angajat, părinţii au fost foarte mândri de mine. Ba chiar mi-au zis că era şi timpul să iau lucrurile în serios!”, ne spune Ionuţ Mihalache, student şi el, în anul doi la UTI, profilul Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia informaţiei.

Programul celor doi este destul de flexibil. Lucrează 12 ore, cu o zi liberă între cele de lucru. Chiar dacă mulţi studenţi sunt nevoiți să lucreze din cauza problemelor financiare, cei mai în vârstă sunt de părere că această experienţă îi pregăteşte pentru viaţă, lucru cu care suntem de acord în totalitate! Însă, nu trebuie uitat faptul că viaţa fără distracţie e… ca berea fără alcool. Prietenii ştiu de ce!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *