Veolia Energie Iaşi: plan concret în 5 puncte

Din 4 mai 2015, Veolia Energie Iași a demarat lucrările cuprinse în programul de vară ce vizează pregătirea sezonului de încălzire 2015-2016 și derularea acestuia în condiții optime din punct de vedere tehnic.

 1. CET Holboca
  La centrala de producție CET Holboca, ambele cazane vor face obiectul unor intervenții menite să le crească eficienţa în funcționare. Astfel, la cazanul K1 se vor executa reparații și manevre de echilibrare dinamică a ventilatoarelor de aer, iar la cazanul K2 se vor instala suflători noi de funingine. În plus, la cele două cazane vor fi înlocuiți compensatorii metalici de pe circuitele de aer și gaze arse. Turbinele TA1 și TA2 vor beneficia de înlocuirea a 200 ml conducte pe circuitul de apă de răcire, de revizia lagărelor și de realinierea rotoarelor. La toate acestea se adaugă reparații la benzile transportoare de cărbune.
 1. CET Tudor
  În vederea îmbunătățirii funcționării centralei de producție și a legăturii acesteia atât cu CET 2 cât și cu magistralele de termoficare, se vor revizui și înlocui 13 vane cu diametre cuprinse între Dn 400 și Dn 600 mm. În plus, se vor efectua lucrări de revizii pe circuitele de termoficare prin care se alimentează sistemul de termoficare urbană.  De asemenea, este în curs de finalizare reabilitarea cazanului de apă fierbinte CAF 1 (58 MWt), lucrare derulată de Primăria Municipiului Iași cu finanțare europeană în valoare de 10,5 milioane lei. În paralel, la CET 1 Tudor și CET 2 Holboca se derulează lucrările anuale de revizie și mentenanța preventivă la toate echipamentele de producție în așa fel încât să fie securizată furnizarea de energie termică în următorul sezon rece.
 1. Rețelele primare
  Echipele Veolia vor executa lucrări importante pe magistralele de termoficare în vederea eliminării a 14 puncte identificate iarna trecută ca prezentând risc de avarie în zonele Cantemir, Dacia, Țigarete, Mal Stâng Bahlui, intervenții ce totalizează 1.000 ml de rețele înlocuite. De asemenea, în şase zone din cartierele Galata, Gară, Frumoasa și CUG se vor reface 890 mp de izolație termică în vederea creșterii eficienței energetice pe magistralele respective.
 1. Rețelele secundare
  Pe rețelele de distribuție se vor înlocui 3,9 km de conducte în zonele Tătărași, Nicolina, Galata, Grădinări și se vor introduce 1,2 km de conducte de recirculare a apei calde între punctele/modulele termice și subsolul blocurilor (Socola, Tătărași). De asemenea, în cartierele Tudor Vladimirescu, Alexandru cel Bun și Mircea cel Bătrân se vor instala 300 de contoare cu citire radio, direct din Dispeceratul Central al Veolia. Astfel, peste 1.600 de contoare din totalul de 4.000 vor fi citite lună de lună de la distanță.
 1. Combustibilul
  Pentru sezonul rece viitor, întreaga cantitate de combustibil necesar funcționării (cărbune, gaze naturale, păcură) va fi securizată din timp, așa cum s-a întâmplat și pentru iarna trecută. Aprovizionarea cu cărbune se va desfășura în perioadă iulie – octombrie 2015.

Investiţii de milioane
Lucrările de modernizare și reabilitare (fiabilizarea echipamentelor de producție, înlocuirea a 12,3 km de rețele primare și secundare de termoficare) realizate de Veolia de la intrarea în vigoare a contractului de concesiune (în noiembrie 2012) și prevăzute a se încheia în noiembrie 2015 se ridică la 63 milioane lei. Din această sumă, investițiile reprezintă 28,8 milioane lei, cu 1,1 milioane mai mult decât obligația asumată de Veolia în contract pentru perioadă 2012 – 2015. Aceste lucrări au contribuit la scăderea cu 4% a pierderilor pe rețele și la creșterea randamentului global al sistemului cu 5% în doar doi ani și jumătate. Veolia Energie Iași lucrează permanent pentru confortul clienților săi. Astfel, toate aceste acțiuni derulate au ca scop desfășurarea în condiții optime a sezonului de încălzire 2015-2016 și furnizarea apei calde și a căldurii la un grad cât mai înalt de calitate și continuitate, la un preț corect și competitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *