Veolia face „probele la rece” în instalaţiile interioare de căldură

În intervalul luni, 31 august – marți, 6 octombrie, echipele Veolia vor derula probele de etanșeitate („la rece”) la instalațiile interioare de căldură ale blocurilor, în vederea pregătirii sezonului de încălzire 2015 – 2016.

Mod de lucru
Programarea probelor va fi trimisă pe email tuturor firmelor de administrare imobile din oraș. Cu cel mult trei zile înainte de data programată, agenții comerciali ai Veolia vor anunța telefonic președintele sau administratorul fiecărei asociații de proprietari. De asemenea, locatarii vor fi informați prin anunțuri afișate la fiecare scară de bloc în ceea ce privește data la care imobilul respectiv este programat pentru probele „la rece”. Ana Maria Icătoiu, director comercial al Veolia Energie Iaşi, a făcut câteva precizări: „Pentru a evita eventualele incidente neplăcute (inundații etc), asociațiile care încă derulează lucrări la instalațiile interioare de încălzire ale blocurilor trebuie să ne anunțe în scris (prin reprezentanții legali) data la care estimează finalizarea lor, pentru a reprograma această acțiune la o dată ulterioară, însă nu mai târziu de 11 octombrie”.

Program de vară
Veolia Energie Iași continuă lucrările cuprinse în programul de vară ce vizează pregătirea sezonului de încălzire 2015 – 2016 și derularea acestuia în condiții optime din punct de vedere tehnic. Astfel, la centrala de producție CET Holboca s-au finalizat lucrările prevăzute pentru cazanul K1 și turbinele TA1 și TA2, precum și pentru transportoarele, morile și arzătoarele de cărbune. La CET Tudor se desfășoară acțiunea de înlocuire a 13 vane cu diametre cuprinse între Dn 400 mm și Dn 600 mm, în vederea îmbunătățirii funcționării centralei de producție și a legăturii acesteia atât cu CET 2 cât și cu magistralele de termoficare ce alimentează orașul. În ceea ce privește rețelele de agent termic, până în prezent s-au înlocuit 500 m de rețele de transport (primare), 1,5 km de conducte de distribuție (secundare – Lăpușneanu, Tătărași, Galata) și s-au introdus 1,2 km de conducte de recirculare a apei calde între punctele/modulele termice și subsolul blocurilor (Codrescu, Tătărași, Nicolina, Galata, Lăpușneanu).

Este cărbune
Până în prezent, la CET Holboca au ajuns deja 65.000 tone de cărbune din cele 135.000 t comandate pentru sezonul de încălzire 2015 – 2016, care se adaugă la cele 32.000 t rămase pe stoc de iarnă trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *