Veolia, pregătită pentru sezonul rece

Veolia Energie va finaliza aprovi­zionarea pentru furnizarea de agent termic în sezonul rece încă din luna octombrie. La Iaşi au ajuns deja 125.000 tone de cărbune, iar o cantitate suplimentară de 37.000 tone va fi adusă în octombrie. În prezent se realizează probele de etanşeitate la instalaţiile interioare de căldură ale blocurilor, iar fiecare asociaţie este informată în legătură cu programarea. La scările de bloc sunt lipite afişe cu data efectuării probelor şi, în plus, şefii de asociaţii sunt şi ei anunţaţi telefonic.

Alte investiţii
În paralel, continuă lucrările de modernizare a centralei, investiţii derulate cu fonduri europene. Sunt lucrări pe partea de instalaţii de denoxare şi desulfurare la CET Holboca. Instalația de denoxare (12,7 milioane lei fără TVA) are ca scop reducerea NOx-lului din gazele de ardere, condiție impusă de standardere europene privind protecția mediului. Aceasta este compusă din sisteme de admisie a aerului de combustie și sisteme de injectare a ureei, cu scopul de a reduce cantitățile de NOx ce ajung la coș. Instalația este finalizată în proporție de 95%, recepția acesteia este preconizată a începe la 1 octombrie 2015.

Instalația de desulfurare (96 milioane lei fără TVA) se realizează pentru a trata gazele de ardere înainte de a fi eliminate la coșul de fum în vederea limitării cantității de sulf la nivelul impus de Uniunea Europeană. Cu ajutorul reactorului și al filtrelor, în urma unui proces de injectare a carbonatului de calciu, sulful este colectat și depozitat în recipiente special amenajate, compușii urmând a fi utilizați în procese industriale.

Stadiul de avansare este de 60%, nivel atins în doar 6 luni de la inițierea constractului, iar finalizarea este programată în primăvara anului 2016.

Se adaugă cele deja finalizate:
– Înlocuirea a 11 km din Magistrala 2: finalizată în septembrie 2014, valoare 37,5 milioane lei fără TVA;
– Instalaţia de captare în stare uscată a zgurii și cenușii: finalizată în ianuarie 2015, valoare 16,4 milioane lei fără TVA;
– Reabilitarea pompelor de termoficare de la CET Tudor și CET Holboca: finalizată în septembrie 2013, valoare 8 milioane lei fără TVA;
– Modernizarea cazanului de apă fierbinte CAF 3 din CET Tudor: finalizată în decembrie 2014, valoare 13,4 milioane lei fără TVA;
– Modernizarea cazanului de apă fierbinte CAF 1 din CET Tudor: finalizată în iunie 2015, valoare 10,6 milioane lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *