„Bridge Club & Rummy”, în sfârşit, la Iaşi

Vasile-Munteanu

Vasile Munteanu – patronul clubului

Campionate regionale de bridge şi rummy în cel mai exclusivist club în domeniu

Din dragoste pentru jocurile stilate de cărţi practicate în trecut de marea majoritate a intelectualilor români, Liviu Munteanu, un ieşean împătimit al acestora, a deschis recent o locaţie selectă, amplasată strategic, unde invitaţii pot să socializeze şi să se distreze. Noul club este amplasat pe str. Gării, nr. 18, lângă Vama Veche.

Cine nu a jucat măcar o dată un joc de cărţi, table, şah sau rummy? De multe ori însă când mai mulţi prieteni vor să se împrietenească şi să se distreze astfel, nu au un loc adecvat pentru aşa ceva. „Bridge Club & Rummy” le oferă jucătorilor împătimiţi, într-un cadru elegant şi plăcut, un loc intim unde vor putea juca unele dintre cele mai frumoase, mai rafinate, şi mai inteligente jocuri ale vremii: bridge, table iraniene, whist, yams, domino, go, texas holdem, sau renţ.

Confort şi stil pentru jucători

Clubul este dotat cu separeuri elegante şi mese profesionale de joc unde grupurile de prieteni îşi pot petrece timpul liber alegând jocul preferat. În cadrul clubului se pot desfăşura diverse întreceri între jucătorii cu experienţă dar şi cursuri de iniţiere pentru începători. Toţi invitaţii care vor păşi pragul exclusivistului club ieşean vor avea la dispoziţie regulamente şi reguli de joc astfel încât orice neiniţiat va avea posibilitatea de a se documenta şi a exersa diversele jocuri distractive şi recreative.

„Pasiunea mea pentru remi vine de demult, cred că de mai bine de două decenii. Iubesc foarte mult acest joc şi cred că mă reprezintă. La un moment dat, am intrat chiar şi într-un mic conflict cu soţia mea, care mi-a atras atenţia să practic acest joc într-un alt cadru, nu acasă, unde invitaţii îmi umpleau sufrageria şi holul cu fumul de la ţigară. Aşa am gândit această afacere. Ce-ar fi dacă aş construi un club numai al meu, unde invitaţii să se desfăşoare în voie?. Cine nu e jucător împătimit nu înţelege acest business. Aici am investit pasiune, dragostea pentru remi, nervi, stres şi evident bani. Am dorit să reinventez jocurile vechi, uitate de demult iar jucătorul să descopere adevărata plăcere a jocului”, a susţinut Liviu Munteanu, patronul „Bridge Club & Rummy”.

Munteanu: „Jocurile inteligente cimentează relaţiile de prietenie

În premieră pentru zona Moldovei, şi nu numai, Liviu Munteanu lucrează la un proiect extrem de interesant referitor la organizarea, în luna mai, a unor campionate regionale de bridge şi rummy.

„Pregătesc un campionat regional de rummy care se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 6 – 8 mai 2011, şi la care sper să participe în jur de 60 – 70 de invitaţi. Ideea mi-a dat-o chiar fiica mea Ioana, în vârstă de 19 ani. Dacă evenimentul se va bucura de succes evident va urma şi un campionat de bridge, la care îi voi invita pe toţi acei jucători pasionaţi de acest joc al inteligenţei complete. Personal, consider că aceste jocuri cimentează relaţiile de prietenie dintre oameni”, a conchis Liviu Munteanu.

Bridge-ul este unul dintre cele mai practicate jocuri de societate în rândul aristocraţilor din întreaga lume. Înainte de Revoluţia din 1989, în România acest joc era interzis. Bridge-ul a fost catalogat drept un joc periculos pentru că aduna prea mulţi intelectuali la un loc, iar schimbul de idei dintre aceştia era imposibil de controlat. Jocul de bridge este un joc complex de cărţi, care provine din whist. Se joacă cu un pachet întreg de cărţi împărţite egal între patru jucători care alcătuiesc două perechi adverse. Jucătorii aflaţi pe două laturi opuse ale mesei de joc constituie o pereche, de unde şi denumirea de “bridge” (pod).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *