„Nu suntem o generaţie de etnobotanişti!“

„Etnobotanişti”, „Generaţia Facebook” sau „cei mai nepregătiţi elevi din ultimii 20 de ani”, sunt doar câteva dintre titlurile care au răsunat în mass-media, la apariţia rezultatelor de la Bacalaureatul din acest an.

Fiind vorba de nişte acuzaţii gave, care băgau în aceeaşi oală şi elevi care au promovat cu succes, era de aşteptat o reacţie din partea celor care au dat anul acesta examenul de maturitate.

Ieşeanca Paula Beda, proaspăt absolventă, s-a alăturat şi ea protestului iniţiat de Gabriel-Răzvan Ghergoiaş, un elev din Bucureşti.

„Am fost elevă a Liceului Teoretic «Vasile Alecsandri», profil matematică-informatică, şi am obţinut media 8,53 la examenul de Bacalaureat şi 9,38 în anii de studiu. Scrisoarea acelui tânăr spune lucrurilor pe nume şi construieşte un tablou fidel al situaţiei actuale a învăţământului românesc. Nu mi se pare corect să fim numiţi «generaţie de etnobotanişti» sau să se folosească la adresa noastră tot felul de apelative lipsite de argumente solide.

Din câte ştiu eu, persoanele între 14 şi 30 de ani au căzut pradă acestor substanţe, a căror comercializare a fost permisă totuşi. Asta nu înseamnă că toţi tinerii acestei ţări sunt consumatori. De asemenea, mi se pare hilar că suntem numiţi «generaţia facebook». Să fim serioşi! Cine nu are cont pe acest site de socializare în ziua de astăzi? Nu îmi place modul în care oamenii tind să jignească gratuit, iar, în cazul de faţă, este pus la colţ tineretul şi viitorul acestei ţări, pe care noi îl reprezentăm”, ne-a spus Paula Beda.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *