A plecat cometa… dar am rămas cu Petrică!

Între un raliu destul de prost organizat şi un meci de fotbal, pus la cale cu ziariştii ca „din întâmplare”, la Iaşi, de liderul pesedist Victor Ponta, toată smântâna portocalie a judeţului s-a adunat pentru a-şi alege liderul judeţean. La drept vorbind, chiar nu mă aşteptam ca la un eveniment atât de minor pentru ieşeanul de rând – preocupat mai degrabă de tripleţii Nicoletei Luciu decât de politică – să semneze condica de prezenţă până şi premierul Emil Boc. Dar, uite că s-a întâmplat de i-am văzut încă o dată mecla de guzgan iar televiziunile nu s-au zgârcit în a da pe post cam tot ce se putea da.

***

Treaba cea mai amuzantă – conform cu tradiţiile autostrăzilor Transilvania şi a „Soarelui” – a fost inaugurarea şoselei de centură care pleacă din spate de la Metro şi se opreşte acum prin nişte coclauri din apropiere de satul Corneşti (comuna Miroslava) unde se lucrează la un viaduct. Asupra calităţii lucrărilor efectuate de compania Vega nu prea avem ce comenta, că oamenii şi-au făcut treaba, atâta doar că această centură tinde să fie obiectivul de serviciu la care să mai taie şi Boc o panglică ori de câte ori îşi face drum pe la Iaşi. Poate că ar fi timpul ca Boc să taie mai puţine panglici şi să vedem mai mulţi kilometri de asfalt, dar hai să nu ne amăgim!

***

Victoria lui Petrică Movilă în alegerile din propriul partid a fost una clară şi fără drept de apel, dealtfel previzibilă. Concurentul lui, Dan Cârlan, odată ce a mai fost debarcat o dată, nu avea de unde să mai spere la o revenire spectaculoasă. Cât despre Nicuşor Păduraru… puţinele voturi acumulate ar trebui să fie o lecţie usturătoare pentru el, din care să tragă învăţăminte.

***

A circulat o bârfă cum că Petrică Movilă ar fi cumpărat voturile primarilor din judeţ cu câte 200 milioane lei vechi, de căciulă, bani pe care i-ar fi pus la dispoziţie, evident, din şpăgile strânse pe lucrări din fonduri europene, prim-vicepreşedintele ales Liviu Bulgaru. Înclin să nu dau crezare acestui zvon şi să opinez că, mai degrabă, cea care a „făcut cărţile” a fost Narciza Nedelcu, preşedinta de la femei. Ea a făcut lobby pentru Petrică printre primarii pe care i-a păstorit, cât a candidat pe colegiul ocupat acum de deputatul Adomniţei, dar şi printre fetele care o ascultă. Nu puţine! Aşa că nu ne rămâne decât să-i felicităm pe Petru Movilă, Liviu Bulgaru şi Florin Gheorghică pentru poziţiile ocupate în filiala judeţeană a PD-L Iaşi şi să le urăm o debandadă organizată!

***

În altă ordine de idei, am tot aşteptat cometa Elenin s-o văd pe cer cum o pune de-o apocalipsă, pe 27 septembrie, dar uite că nici de astă dată nu s-a întâmplat. Nu tu cutremur, nu tu întuneric, nu tu morţi vii! Ce vremuri de cacao… nici sfârşitul lumii nu mai e cum a fost!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *