Abureala Nicorette

Ţigara, moarte sigură! Nicorette-ul, abureală.

Cam aşa definesc farmaciştii ieşeni „superprodusele” de zeci de lei (dacă nu chiar sute) care promit prin reclame că ne vom lăsa de fumat în cel mult două săptămâni. De ce mare parte dintre vicioşi nu reuşesc, totuşi, să se lase, chiar dacă au utilizat produsele? Foarte simplu: pentru că îţi trebuie foarte multă voinţă pentru a se debarasa de acest drog, ţigara. Iar acest lucru nu este specificat în prospect. Deci, Nicorette nu e altceva decât o abureală

Aceste produse, Nicorette sunt apă de ploaie. Dacă nu există voinţă, degeaba mesteci 4 gume, umbli cu plasturi pe nas şi altele. Vânzările la aceste produse sunt din ce în ce mai reduse, în special din cauza preţurilor ridicate – peste 10 lei şi ineficienţa de care dau dovadă. Oamenii cred că, dacă urmăresc întocmai prospectul, nu vor mai simţi nevoia de nicotină, dar nu este adevărat”, ne mărturiseşte o farmacistă.

Numărul fumătorilor din România a ajuns la aproximativ 36% din populaţie şi continuă să crească. Tragic este faptul că din ce în ce mai mulţi adolescenţi sunt înregistraţi cu boli specifice fumătorilor înrăiţi, iar autorităţile locale şi naţionale nu au reuşit să dezvolte programe şi acţiuni care să contracareze această stare de fapt. Mai mult, producătorii de tutun din ţară sunt încurajaţi – datorită taxelor mari încasate la buget – să-şi desfacă produsele oriunde doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *