Adrian Ilie spune că a fost păcălit de cei de la FC Zakho

Adrian Ilie

Adrian Ilie

După ce şi-a încheiat conturile cu fosta echipă Politehnica Iaşi, fundaşul ieşean Adrian Ilie a plecat în Irak, unde a semnat cu formaţia de primă ligă FC Zakho.

Împreună cu Ilie a mai mers şi un alt jucător ieşean, mijlocaşul Marius Vintilă.

Aceştia au ajuns la gruparea din Irak graţie fostului atacant al Universităţii Craiova şi Gloriei Buzău, Salih Jaber, care juca la acea formaţie.

Pentru un contract până în vară, Adrian Ilie, sau Adrian Elia, aşa cum este trecut pe site-ul formaţiei irakiene, trebuia să primească 45.000 de dolari plus câte 1.000 de dolari salariu lunar.

Potrivit unui ziar central, Adi a cerut un avans din cei 45.000 de euro şi acordul să vină câteva zile în România pentru a-şi rezolva unele probleme personale.

Cei de la club i-au dat banii, şi, în plus, Ilie a mai luat şi 1000 de dolari împrumut de la Salih Jaber.

Contactat telefonic de Jaber, Ilie a spus că mai are nevoie de câteva mii de dolari din salariul pe care urma să-l primească până în luna iunie.

A primit şi acea sumă, plus un bilet de avion pentru 7 martie, dar Adrian Ilie nu a mai ajuns în Irak.

În aceste condiţii, oficialii clubului FC Zakho au depus o plângere la Federaţia irakiană, iar aceştia vor anunţa UEFA pentru ca fotbalistul să fie suspendat şi amendat.

„Irakienii nu şi-au respectat contractul!“

Adrian Ilie a afirmat că informaţia cum că el ar fi tras ţeapă celor de la FC Zakho este o minciună şi de fapt el este cel păcălit de irakieni.

N-am dat ţeapă irakienilor, ei nu şi-au respectat contractul! Mi-au dat la început 20.000 de dolari, fără să semnăm nimic. Pe urmă, când am semnat contractul, mi-au dat doar jumătate din sumă. Când s-a terminat turul de campionat, eu am cerut şi restul de bani, iar ei au refuzat să mi-i dea. Atunci eu am plecat. Eu mi-am făcut treaba pentru banii primiţi. În Irak este un amatorism total. Cred că nu sunt nici la nivelul Ligii a III-a de la noi. Eu acolo am jucat atât în campionatul Irakului, cât şi în campionatul regiunii kurde, în condiţiile în care eu semnasem să joc doar pentru campionatul Irakului. Şi, până la urmă, tot eu sunt scos hoţ?“, a spus Adrian Ilie.

Ar fi dispus să se întoarcă

Fotbalistul ieşean a mai precizatcă este dispus să se întoarcă dacă îşi va primi şi restul de bani.

Eu am contarct cu ei până în luna mai. Dacă îmi dau banii şi mâine mă întorc. Când au văzut că nu mă mai întorc dacă nu–mi dau banii, au început să mă ameninţe că mă suspendă trei-patru ani. Păi eu am contract cu ei până în luna mai. Cum să mă suspende patru ani? Dacă mă suspendă, o pot face atât cât avem contarct, adică până în luna mai. Dar eu, repet, sunt dispus să mă întorc dacă îmi dau restul de bani stipulaţi în contract“, a zis Adi.

Grigoraş nu crede că Ilie a luat banii

Un alt antrenor cu care Adrian Ilie a lucrat la Politehnica Iaşi, Petre Grigoraş, s-a arătat surprins de informaţia potrivit căreia jucătorul a „ţepuit“ formaţia irakiană.

Am auzit şi eu această informaţie legată de Adrian Ilie şi, sincer, nu-mi vine să cred. Nu-l văd în stare să fure pe Ilie. Ştiu că la echipele din Irak se dă jumătate din sumă la semnarea contractului. Adrian Ilie era o fire mai libertină, dar chiar să fure banii! Nu cred“, a spus Petre Grigoraş.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *