Ai, n-ai, sânge dai!

donatii singeO vestea care a lovit direct în moalele sistemului de sănătate, ne-a parvenit, zilele trecute, fix în cutia cu maimuţele postată pe net. Cică, ne spun cârcotaşii, dacă eşti programat pentru orice tip de operaţie la Spiralul „Sf. Spiridon”, chiar dacă nu ai nevoie de sânge, trebuie să scoţi, din pământ din iarbă verde, doi-trei donatori. Altfel, sorry!, nu încapi pe listă.

Am verificat şi noi informaţia şi, cică, într-adevăr „sportul” ăsta cu donatori cu forţa se practică, însă nu de toţi medicii.

“Dintotdeauna a fost o nevoie continuă de sânge. Dar pentru cazurile grave, spitalul are rezervele sale. Dacă acestea se vor termina, vom apela la judeţele vecine pentru a rezolva problema. Cazurile care nu prezintă o urgenţă majoră, sunt reprogramate”, ne spune sec coordonatoarea UPU-SMURD, dr. Diana Cimpoeşu. „Off the record” doamna doctor mai afirmă că metoda de a veni cu donatori de-acasă obligatoriu nu este agreată de conducere (vă mai aduceţi aminte de Ion Bârliba, omu’ cu cămaşa şifonată?), însă… asta e!, dacă nu se plânge nimeni oficial, direcţiunea nu se oboseşte să vadă ce şi cum.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *