Alexe a fredonat cu Băse „Drumurile noastre toate”

Deputatul liberal de Iaşi Costel Alexe se trezeşte mare specialist în drumuri şi poduri, afirmând într-un comunicat de presă că drumul expres programat a fi construit între Târgu Neamţ şi Târgu Mureş, ca parte a autostrăzii care va lega Iaşul de Transilvania, este similar cu drumul european Iaşi – Bacău – Focşani – Buzău – Bucureşti. Ce nu ştie lumea e că Alexe şi-a făcut documentarea în urma unui dialog telefonic purtat cu cel mai bun ministru al transporturilor din toate timpurile, Traian Băsescu.

Costel Alexe: Bună seara, domnule Băsescu, Alexe la telefon. Ce mai faceţi?
Traian Băsescu: Vă salut, domnu’ Alexe. Ce să fac, iaca încerc să prind cu un tirbuşon ultimul castravete murat de pe fundul butoiului. E mai rău ca la pescuit de păstrăv. Tii, ce repede fuge! Hai, zi, ce vrei?

Domnule preşedinte, redactez un comunicat devastator împotriva autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş şi vreau să vă mai întreb câte ceva despre drumuri, să-mi daţi ceva sfaturi.
Costele dragă, cu drumurile stau mai prost, dar despre şanţuri mai ştiu câte ceva.

Ştiţi ce cred eu, aşa, la o primă analiză? Că drumul expres e acelaşi lucru cu drumul european.
Greşit, dragă Costele. E ca şi cum ai spune că bufetul expres e la fel ca un mini bar din camera de hotel. La expres poţi să te mai iei la harţă cu barmanul, să mai spargi o sticlă-n cap unui comesean, dar la frigiderul din cameră nu poţi face altceva decât să lingi de sete gheaţa de pe congelator. Dar ce te-a apucat cu autostrada asta?

Ştiţi, vine Ponta la Iaşi şi aş vrea să provoc oamenii la o mică huiduială de tip european. Aha, am înţeles. Am fost şi eu huiduit la Iaşi, dar am crezut că îmi vâjâie urechile de la mahmureală. Iar când au început fluierăturile, eram sigur că era de la oala sub presiune în care-mi încălzeam ciorba de potroace.

Totuşi, ţin cu tot dinadinsul să scriu ceva pe tema asta, a transporturilor. Dacă dumneavoastră nu mă puteţi ajuta, pe cine să sun oare?
Ştiu eu vreo câţiva traseişti buni pe la Iaşi. Vezi pe la Marius Spânu, pe la Mihaela Popa, ăştia ştiu tot despre cum e să alegi mereu cel mai bun sens de mers. Serios, ăştia sunt mai tari ca orice GPS, cunosc toate scurtăturile spre putere.

Am înţeles, o să încerc să mă lămuresc împreună cu ei cum stă treaba. Mă scuzaţi pentru deranj.
Nu-i nici o problemă. Cât am vorbit cu tine, am reuşit să capturez şi ultimul castravete. Data viitoare voi pune numai varză, să se asorteze şi cu doctrina pemepistă, hăhăhă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *