Bârfe cu premeditare, de o certă valoare

Tristeţe mare la partidul lui Zeus: De-o bucată de vreme, cam de la alegeri încoace, sediul de partid din spatele Mitropoliei este tot mai pustiu. Nu că ar fi fost foarte populat nici înainte, dar acum e chiar jale. Rar se mai trezește câte unul din cei doi membri parlamentari ai Mișcării să iasă la interval și să spună câte ceva publicului. Din cei doi, Cameluța are viitorul asigurat. După ce-și termină mandatul actual, se va retrage liniștită la pensie. Pregătirea și-a și făcut-o, invocând diverse probleme de sănătate. Mai nasol e pentru Deleanu, care n-are de gând să se retragă așa tânăr din viața politică. Nasol, pentru că multe variante nu prea are. Marea dorință a lui Deleanu ar fi acum să se întoarcă la democrații pe care i-a părăsit pe când paria pe viitorul politic al lui Zeus. De la dorință la fapte e însă cale lungă. Pe Deleanu nu-l vor în partid nici vechii lui democrați, nici liberalii mari și noi. Nasoală situaţie.

Un gheneral şi multe grade. În propriul pahar: Îl mai țineți minte pe șeful Corpului 10 Armată din Copou? Bine, între timp e doar brigada motorizată Podu Înalt, dar pe vremuri era corp de armată și era condus nu de un colonel, ca acum, ci de un general. Celebru prin faptul că își construise vila din vârful Copoului cu forța de muncă reprezentată de soldații în termen, că era încă obligatorie armata. De ce vorbim de el? Păi, ne-am întâlnit cu el mai deunăzi. Pășea hotărât și ferm spre ușa unei bombe de cartier, așa că nu ne-am putut abține și l-am urmat, de curiozitate. A mai chelit nițel, dar a rămas același. Suta de vodcă și halba de bere.

Cică anu’ ăsta se rupe mâţa-n două la teatru: Am mai vorbit noi pe-aici de deosebitele relații bilaterale dintre șefii celor două mari instituții culturale den târg: teatrul național și opera la fel de națională. Zic gurile rele că scandalul de deunăzi de la teatru, cu piesa pe care un regizor oltean și-ar fi autoplagiat-o ar fi doar o încălzire pentru show-ul care va avea loc stagiunea asta. Madam șefa de operă s-ar fi hotărât să rupă mâța în câte bucăți e nevoie ca să scape de ginerele-director. Când e vorba de artiști, nu prea e loc de semințe și bere, dar parcă meciul ăsta ar merita. Așteptăm replica ginerelui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *