Anton Doboş, un stoic al Parlamentului ce poate dormi cu ochii deschişi un mandat întreg

După anunţul vicepremierului Vasile Dâncu prin care era consfinţită amplasarea în zona Era a Spitalului Regional şi accesarea sumei necesare construirii acestuia, deputatul liberal Anton Doboş a rămas fără unul din punctele forte ale băgării sale în seamă pe culoarele Parlamentului. Cu toate acestea, alesul ieşean nu pierde nicio zi fără a comenta pe absolut orice temă care l-ar putea ridica măcar cu un deget de pe fundul popularităţii sale. Încrezător în efectul terorizant al picăturii chinezeşti, Doboş doreşte să sporească ritmul comunicatelor de aflare-n treabă.

– Tot jucându-mă pe tabletă într-o şedinţă plicticoasă de Parlament despre politici fiscale, la un moment dat am tresărit puternic, înspăimântat de o ştire: “Dosarul Valiza: Internaţionalul Anton Doboş este urmărit penal de DNA”. Cu capul în flăcări, am căutat pe Google explicaţii şi abia de m-am potolit un pic văzând că, de fapt, e vorba de fostul fotbalist timişorean Toni Doboş. Pentru a nu mai apărea confuzii din astea, care i-ar putea deruta pe alegători, stârnind valuri în micul meu bazin electoral, îmi voi alege un nume de scenă, care să mă facă unic în faţa publicului. Iniţial, m-am gândit la Doboş Tort, ca să îndulcesc masa electorală, dar se pare că brandul e luat deja. Apoi, am încercat o apropiere de eficienţa sculelor rotopercutoare nemţeşti, etichetându-mă Do Bosch, dar mi-a fost teamă să nu-l supăr pe uber allesul nostru de la Cotroceni. La urma urmei, ar merge şi Caltaboş, de ce nu?

– Tocmai am terminat comunicatul de presă cu numărul 475 din acest an. În el vorbesc despre subiecte grele, gen spitalul de urgenţe, managementul traficului, protecţia mediului etc. Cred că am strâns numărul necesar de pagini care să rivalizeze cu un volum al Enciclopediei Britanice. Nu mă voi opri aici, precum incultul de Haşdeu, care n-a trecut de litera B a dicţionarului său. Eu ştiu o grămadă de cuvinte care încep cu litere de dincolo de B, precum Diurnă, Pensie, Incompatibilitate. Dar, despre toate acestea, sper că voi vorbi şi în mandatul următor.

– Al naibii, cică a fost bătut în cuie amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţe. Ce ingraţi! Cum nu respectă oamenii răi din guvernul tehnocrat cinstita grevă japoneză pe care am făcut-o conştiincios şi patriotic precum un kamikaze. Până găsesc un nou ţel măreţ, mă duc să-mi înmoi banderola albă în apă rece, s-o pun compresă pe frunte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *