Artă, bucătărie şi pasiune cât cuprinde

Marta-Maria

Marta Maria

Printre excepţiile făcute de natură se numără şi Marta Maria, o tânără în vârstă de 21 de ani, studentă la Universitatea de Arte „George Enescu”, secţia Design Ambiental. Orginară din Bacău, Marta este un exemplu de talent înnăscut: pictează, confecţionează bijuterii şi haine, este model şi pasionată de… arta gătitului.

“În generală şi liceu am participat la nenumărate concursuri de pictură. La olimpiade, de fiecare dată am luat câte un premiu. Am fost model şi pentru Olimpiada naţională de desen. Am participat la nenumărate concursuri de miss şi prezentări, însă nu mă consider model sau fotomodel. Consider că modellingul e un hobby pentru mine, iar în România e greu să faci ceva în domeniu fără să te “susţină” cineva financiar. Îmi place extrem de mult să gătesc pentru că mă relaxează mai ales atunci când sunt obosită sau supărată. Am început să gătesc de pe la 10 ani şi eram un dezastru în bucătărie. Dar, fiindcă mama muncea de la 6 dimineaţa la 12 noaptea, am vrut să o ajut în casă”, ne spune Marta Maria.

Din bucătărie, la pilates

Chiar dacă arta culinară este una din pasiunile sale, Marta are grijă la aspectul său fizic: face de cel puţin trei ori pilates pe săptămână, aleargă, merge cu rolele în parc, este vegetariană, bea multe ceaiuri şi îşi îngrijeşte în mod special părul şi pielea. Interesant este faptul că majoritatea ingredientelor folosite ca şi cosmetice, sunt din bucătărie!

“Folosesc şi produse naturale. Pentru exfoliere folosesc mălaiul şi cafeaua, mă clătesc cu infuzie de muşeţel pe cap, de 2-3 ori pe lună, la 24 de ore cu ulei de măsline pe păr. Pentru ten fac inhalaţie cu infuzie de ceai verde pentru faţă şi îmi aplic măşti naturale din drojdie sau argilă. Produse de machiaj am destul de puţine, dar prefer să dau banii pe o cremă decât pe un fard sau un fond de ten. Când merg la saună, folosesc pentru corp esenţă de lămâie, pentru a accelera îndepărtarea celulelor moarte”, ne dezvăluie tânăra trucurile sae de frumuseţe.

Pregătiri de Paşte

Odată cu venirea sărbătorilor pascale, Marta Maria deja ştie cu ce bunătăţi v-a delecta papilele gustative ale musafirilor săi:

“De Paşte o voi ajuta pe mama în bucătărie, vom face ouă roşii în coji de ceapă, puişori de ouă umpluţi, cozonaci, pască cu brânza, orez şi ciocolată, vin fiert cu piper, coajă de portocală şi cuişoare, drob de soia, sarmale cu ciuperci, seminţe de dovleac şi soia, pacheţele de primavara cu legume, lichior de ouă, mămăligă cu brânză de burduf la cuptor. Mă voi gândi pe parcurs ce voi mai găti, însă nimic deosebit faţă de alţii. Vom avea o masă mare la bunica, unde măcar de Paşti ne reîntâlnim”, ne mai spune bucătăreasa-model.

Viitorul sună bine

Pe viitor, Marta va da licenţa pentru a putea pleca în străinătate. În prezent, este brand ambassador pentru o firmă internaţională şi vrea să îşi încerce norocul în Emiratele Arabe Unite:

“În momentul actual lucrez ca brand ambassador pentru o companie internaţională, îmi voi da licenţa în vară însă după nu ştiu încă ce voi face concret. Îmi doresc să plec din ţară şi voi încerca să ajung în Emiratele Arabe Unite. Poate singurul vis e să îmi cumpăr propria casă, nu foarte mare, albă, cu multă sticlă şi oglinzi, plus o grădină mare cu multe flori”.

În ciuda pasiunii sale pentru gătit, Marta Maria nu crede că dragostea trece prin stomac Ea mizează cel mai mult pe încrederea reciprocă şi pe respect!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *