Atac la baionetă în lumea mondenă a Iaşului

Hai să începem cu începutul şi să vă introduc în intriga pe care, mărturisesc, şi eu am deslujit-o cu mare greutate. Treaba-i destul de încurcată, mai ales pentru cineva nefamiliarizat cu viaţa mondenă a Iaşului (da, Iaşul are viaţă mondenă!!!). Nu la fel de colorată ca cea din Copacabana sau Paris, dar mai bine ca Târgu Frumos stăm cu siguranţă.

Ioana Cristea

Ioana Cristea

Ultima trebuşoară care a zguduit din temelii solarele, coafoarele şi terasele de fiţe a avut nu mai puţin de cinci protagonişti din lumea pe care o să o numim, în continuare, “mondenă”: Ioana Cristea – cea supranumită, pe drept cuvânt, „Suedeza”, Hel-Alen – fata despre care se spune că ar avea lumea la picioare, Marsel Raiser – alias „Stomatologul care frânge inimile ieşencelor”, Andrei Dumitriu – nimeni altul decât “Bote de Moldova”, şi o altă Ioană, de data aceasta Jora, cunoscută şi sub modesta etichetă de „Extravaganza în toată splendoarea sa!”. Şi-mi cer scuze de la cunoscători, dar pentru necunoscători trebuie să precizez care, cine, ce şi cum, ca să poată înţelege intriga.

Bărbaţi exotici şi-o mie de euraşi pă ţoale

Despre Ioana „Suedeza“, stimaţi cititori de can-can, se spune că ar fi cea mai frumoasă ieşeancă din Danemarca. Pardon, Suedia! Fiind o fire sociabilă, aflăm despre ea că face împachetări cu cafea, parafango şi fitogel, de câte ori are ocazia. Lui Ioana „Suedeza” îi mai plac bărbaţii exotici, cum ar fi brazilienii, spaniolii sau portughezii. În fine, ceva mai în genul lu’ Sean Paul, aşa.

Hel Alen

Hel Alen

Cât despre Hel-Allen, ea se pare că ar fi un soi de studentă în anul întâi la Design Vestimentar, dar şi o „shopping addicted” care frecventează cluburile de fiţe si nu duce lipsă de distracţie!. Dar staţi, asta nu e tot! Aceeaşi Hel-Alen crede cu tărie că “o  femeie trebuie să aibă mereu grijă de ea”, deoarece „e important să te simţi bine în pielea ta”. Am mai auzit undeva asta… “În fiecare zi stau minim jumătate de oră în faţa oglinzii să mă machiez”, mărturiseşte teribila „studentă”, care, în lipsă bibliografie sau viaţă de cămin, „ţine diete, mănâncă doar salate” şi defilează prin Istambul.

Ioana Jora

Ioana Jora

O altă prinţesă în poveste este Ioana Jora, cea modest supranumită „Extravaganza în toată splendoarea sa”! Despre această “Extravaganza”, noi ştim că este o adevărată „fashionistă”, pentru care nu există săptămână, şi uneori zi, în care să nu-şi cumpere câte ceva. Motiv pentru care „cheltuie pe ţoale mai mult de 1.000 de euro în fiecare lună”… Pare mult, dar eu ştiu o casă de copii pe la Budăi, tot din asta gen „shopping-addicted”, care cheltuie tot cam o mie de euro pe lună, însă pe mâncare, ce-i drept.

Boabe de stomatologie

Marsel Raiser

Marsel Raiser

Dar cine e „Stomatologul care frânge inimile ieşencelor”? v-aţi putea întreba, şi pe drept cuvânt. Nu, nu e băiatul care i-a greşit proteza mamei dumneavoastră, ci este chiar Khalil Moamy, din Haifa, Israel, cu nume de scenă Marsel Raiser! Iar despre Marsel aflăm că s-a stabilit în România deoarece „îi place foarte mult stilul de viaţă de aici”. C’mon, bro… Dacă tot iubim cu toţii ţara asta minunată, hai s-o dăm pe aia dreaptă şi să spunem că eşti realmente încântat de faptul că diploma de medic stomatolog e sensibil mai ieftină aici ca-n Vest, chiar dacă nu apuci să ştii prea multe boabe de stomatologie când termini. Cât despre gagicile de aici,… şi ele-s mai primitoare decât acriturile de franţuzoaice sau englezoaice.

Andrei Dumitriu

Andrei Dumitriu

Bun, dar “Bote de Moldova”, cu el ce-i, de unde-a apărut? Tocmai de la Bacău, stimaţi cititori. Băiat şarmant, veteran în lumea modeling-ului, Bote a jucat şi-n emisiunea “Burlăciţa”, unde a vrăjit-o pe Bianca lu’ Bote. Bote cel adevărat, carevasăzică, nu Bote de Moldova sau cel din Ţara Oaşului.

Ne-am plictisit! Ce s-a întâmplat, de fapt?

Bun, dacă v-aţi plictisit şi dacă tot am apucat să vă descriu succint personajele, să n-o mai lungim şi să intrăm direct în intrigă. Aflaţi, aşadar, că una dintre vedetele „Bârfei de Iaşi“, recte Ioana „Suedeza“, a făcut declaraţii „bombă” cu privire la viaţa Hel-Alenei (vă amintiţi, cea cu „lumea la picioare”): “Nu are lumea la picioare, ci între picioare!”, a lovit, scurt, Ioana „Suedeza”. Iar gura cluburilor vorbeşte că întreg scandalul a pornit de la faptul că Hel-Alen ar fi minţit că este studentă la Facultatea de Arte Plastice, în condiţiile în care nu ar avea nici Bacu’ luat… Dar atenţie, că treaba devine mai interesantă! Fiind întrebată (de careva dintre noi) dacă este adevărată această bârfă, Hel-Alen cică n-ar fi spus nici nu, nici da… Bam-bam! De infirmat n-a confirmat, dar, în replică, Hel-Alen a făcut şi ea (că doar nu era proastă să tacă) declaraţii „şoc” cu privire la viaţa intimă a Ioanei „Suedeza”: “Îi este foarte ciudă pe mine. Ioana e o animatoare, damă de companie în străinătate!”. Bam-bam…

Cine-i cheia şi lăcata?

Ei, dar cum toată şmecheria are, până la urmă, şi-o explicaţie, cică mărul discordiei între cele două „dive” ar fi chiar „Stomatologul care frânge inimile ieşencelor”. “Cat’s fight! Amândouă sunt prietenele mele, ţin la ele şi aş vrea să fie înţelegere între ele”, ar fi răspuns, împăciuitor, Marsel. Cum ar veni că “hey, I’m the good guy in this story”. Marsel, nu fi şmecher, Marsel… Între două nu te plouă, Marsel! Cât despre ce părere are “Bote de Moldova” despre toată tărăşenia asta, omul a spus clar: el seamănă prea bine cu Cătălin Botezatu, ca să se coboare la un asemenea nivel. Posibil, deşi noi ştiam că Botezatu e, cel puţin în ultima vreme, un adevărat maestru al ridicolului.  Bun, în poveste mai era şi „Extravaganza în toată splendoarea sa”! Aflaţi că ea e cheia şi lăcata, oameni buni, pentru că sursele noastre de prin spălătorii ne-au spus că Extravaganza este cea care a montat-o, de fapt, în toată splendoarea sa, pe Ioana “Suedeza” împotriva lui Hel-Allen, ca să le elimine din cursa pentru “Stomatologu’ care frânge inimile ieşencelor”. Problema e că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, deoarece “Stomatologu’” ar fi pe combinaţie, de câteva luni, cu “Bote de Moldova”. Despre Bote cel adevărat ştie toată lumea că e cu “susu-n jos”, dar pentru “Bote de Moldova” noi nu băgăm mâna în foc.

Mă rog, cam pe aici am pierdut şi eu firul poveştii… În concluzie, mare lucru bănuiesc că n-aţi înţeles din toată chestia asta, dar nădăjduiesc că măcar cei dintre dumneavoastră care nu mai au apă caldă în miez de vară aţi mai uitat, pentru câteva minute, de probleme. Puteţi să vă întoarceţi la treburile dumneavoastră, dar numai să nu uitaţi, vă rog: Iaşul are viaţă mondenă.

Daniel Şanca,

material sponsorizat de principalul nostru datornic (cenzurat)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *