Navobi Iaşi va juca în Liga I

În urma unei şedinţe ce a avut loc recent, la Federaţia Română de Fotbal, s-a hotărât ca formaţia de fotbal feminin Navobi Iaşi, patronată de Adrian Ambrosie, să evolueze în Liga I.

Neexistând ligă secundă, cele 20 de formaţii din prima ligă au fost împărţite în două serii, ieşencele urmând să facă parte din Seria Est, alături de echipe din Bucureşti, Constanţa, Braşov, Piteşti, Târgovişte, Buzău, Târgu Mureş, Brazi, şi Vlăhiţa.

Formaţia patronul de fostul jucător al Politehnicii Iaşi va debuta în noua ediţie de campionat duminică, 4 septembrie, la Vlăhiţa, în judeţul Harghita, de la ora 11.00.

Pentru a nu a avea probleme cu banii, Adrian Ambrosie încearcă în această perioadă să-l atragă alături de echipă şi pe omul de afaceri Costel Comănescu, pe care şi l-ar fi dorit alături şi la echipa ACSMU Poli Iaşi, grupare apărută vara trecută în urma fuziunii dintre Navobi Iaşi şi Tricolorul Breaza. Pe lângă Costel Comănescu, Ambrosie îşi doreşte să aducă alături de echipă şi alţi oameni de afaceri din Iaşi.

În ceea ce privesc meciurile de pe teren propriu, conducerea formaţiei ieşene şi-ar dori ca acestea să se dispute pe terenul sintetic al Complexului „Emil Alexandrescu”. O altă variantă ar fi Stadionul „Tepro”, unde de altfel acestea se pregătesc.

Interesant este faptul că în actuala ediţie de campionat, nicio formaţie nu va retrograda, campionatul feminin urmând să aibă şi o divizie secundă abia din toamna anului viitor.

Pentru a veni în sprijinul fotbalului feminin, Federaţia a decis ca pentru partidele din deplasare costurile să fie suportate de către forul de la Bucureşti, echipele urmând să aibă buget doar pentru meciurile de pe teren propriu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *