Atac la Palas!

Iulian Dascalu

Iulian Dascălu

Miliardarul Iulian, la răscrucea marilor furtuni: judecătorii îl somează să dărâme cinci clădiri ridicate ilegal la Palas

Supărare mare în tabăra regelui mall-urilor din România, Iulian Dascălu. Cinci corpuri de clădire amplasate la doar câţiva metri de Palatul Culturii, vor trebui demolate în urma unei decizii aparţinând Curţii de Apel Iaşi. Potrivit Justiţiei, cele cinci clădiri din perimetrul Palas sunt în afara legii, fiind ridicate în baza unor autorizaţii de construcţie ilegale.

Săptămâna trecută, magistraţii instanţei superioare ieşene i–au dat o grea lovitură miliardarului Iulian, şi, prin ricoşeu, şi Palatului cel Roznovan, condus cu mână de fier de primarul Gigi. Judecătorii au respins recursul declarat de Primăria Iaşi în procesul intentat de un consilier local privind anularea autorizaţiilor de construcţie pentru clădirile construite la mai puţin de 100 de metri de Palatul Culturii. În urma acestei decizii şoc, Dascălu ar trebui să pună la pământ un număr de cinci imobile construite ilegal la doar câţiva zeci de metri de Palatul Culturii. Hotărârea judecătorească este definitivă şi irevocabilă, fapt ce obligă autorităţile ieşene să ia măsurile care se impun, respectiv, să demoleze cele cinci corpuri de clădire. Imobilele, aflate în diferite faze de execuţie, sunt spaţii comerciale, un hotel şi clădiri de locuinţe. Gândul că va trebui să dărâme clădirile cu pricina îi dă fiori miliardarului care de câteva nopţi nu se mai poate odihni deloc şi nu mai poate pune geană pe geană. Astfel, după o altă lovitură dată de Justiţia clujeană care a desfiinţat parteneriatul dintre Primăria Iaşi şi firma Iulius Group, magistraţii Curţii de apel Iaşi au pus bomboana pe coliva Palas, scoţând la iveală un întreg lanţ de ilegalităţi care a stat la baza ridicării complexului.

Potrivit legii, clădirile construite la mai puţin de 100 de metri de un monument istoric de talia Palatului Culturii, încalcă Legea privind protejarerea monumentelor istorice.

Datorie de 1,3 milioane euro la stat

Există tot mai multe voci care solicită Inspectoratului în Construcţii „să oprească lucrările şi să ia măsurile care se impun“. Mai mult, şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii, Valerică Andronache, declara recent că, dacă se anulează autorizaţiile de construcţie, el personal va opri şantierul Palas. Potrivit unei întâmpinări depuse la Judecătoria Iaşi, pe 3 februarie 2001 , de către Primărie, datoria SC Palas Holding SRL către administraţia locală a ajuns la suma de 1,3 milioane de euro. Suma datorată reprezintă o creanţă bugetară rezultată dintr-un raport juridic contractual. Mai precis,  firma miliardarului Dascălu,  Iulius Group, nu ar fi achitat timp de 3 ani suma stabilită drept redevenţă către Primăria Iaşi, respectiv  430.000 de euro pe an.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *