Avem lege, dar practica ne omoară. Câinii latră, eutanasierea trece!

Maidanezii şi proiectul Roşia Montană au adus România aproape în pragul unui război civil. Scandalul din Siria e doar o păruială între matroanele de cartier faţă de ce zaveră s-a stârnit în ţară din cauza lătrătorilor fără stăpân şi a intenţiei unora de a se îmbogăţi pe seama aurului nostru. Dincolo de gravele implicaţii ale celor două probleme, noi ne-am bucurat de acest micro-răzbel, fiindcă aşa i-am mai văzut şi pe parlamentarii noştri grăind câte ceva. Banalităţi, nu vă imaginaţi că aveau cine ştie ce lucruri importante de spus, dar momentul putea fi valorificat prin băgarea în seamă.

Atenție, vorbește doctor Libelulă!

Deputatul OTV-ist Tudor Ciuhodaru a constatat că „maidanezii politici muşcă mai ceva decât câinii comunitari din banii noştri.caine_1 S-a ajuns ca un loc într-un padoc să coste mai chiar mai mult decât o garsonieră, iar sumele alocate problemei câinilor comunitari depăşesc cu mult alocaţia pentru copii”.

Dacă ar fi să-i dăm crezare, javrele astea ne costă o avere. Auzi, un loc în padoc costă cât o garsonieră! Oare doctorul Ciuhodaru ştie pe ce lume trăieşte? Sau de când e deputat de Vaslui stă în vreun coteţ şi nu a mai scos capul în lume?

Ori fi ei scump câinii ăştia de întreţinut, dar parcă nici aşa. Sau poate doctorul şi-o fi plâns de milă că, la câte tururi rupte a cusut, a pierdut uzul raţiunii şi s-a încurcat în socoteli. Oricum, e bine că strigă cât îl ţin rărunchii, că parcă îl uitasem de când nu mai apare pe sticlă. „Problema câinilor vagabonzi este doar una din marile hibe ale administraţiei locale ce inghite precum o gaură neagră sume colosale pentru prinderea, îngrijirea şi sterilizarea maidanezilor, fără însă ca efectele acestei activităţi să fie resimţite de către noi toţi”, continuă, nervos, deputatul.

Nu-l putem contrazice fiindcă, altfel ne-ar arunca în cap bucăţile rupte din asfaltul despuiat de pe zeci de străzi din Iaşi. Bani pentru javre sunt, pentru trotuare, nu prea…Tudor_Ciuhodaru_Libelula

Când nimeni nu se mai aştepta şi pe când şi cu eutanasierea au mai lăsat-o moale, în scenă a intrat, la spartul târgului, şi deputatul PDL-ist Petrică Movilă. El redescoperă apa caldă şi cere înfiinţarea Poliţiei Animalelor, o propunere veche şi prăfuită pe care nimeni nu a mai băgat-o în seamă.

Într-o adresă trimisă primului-ministru, el susţine că în actualul context emoţional abordarea radicală de eutanasiere a câinilor fără stăpân nu îşi are rostul. Ca urmare, „vă rog să analizaţi posibilitatea emiterii unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care să fie înfiinţată Poliţia Animalelor. Înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care să aibă ca principal scop reglementarea acestei probleme semnificative a României prin reducerea numărului animalelor fără stăpân, prin implementarea unor programe gratuite de sterilizare a acestora, precum şi pentru prevenirea săvârşirii unor fapte de cruzime faţă de animale sau a relelor tratamente aplicate acestora, este soluţia corectă la acest moment”. Hai că a rupt gura ştirbă a târgului!

Parlamentarul ieşean susţine că Poliţia Animalelor trebuie să fie independentă de autorităţile locale, astfel încât să poată controla modul în care administraţiile îşi respectă atribuţiile în acest domeniu. Alţi bani, altă distracţie pe acelaşi buget, fiindcă nimeni nu spune nimic de parale. Deputatul a socotit cu pixul pe hârtie cât de rentabilă ar fi propunerea lui: caine_2„Prin intermediul acestei structuri se poate controla în mod corect numărul animalelor fără stăpân, se pot lua măsurile necesare, într-un cadru legal, pentru aplicarea unor prevederi care să scoată de pe străzi animalele agresive, dar se şi pot conferi atribuţiile necesare pentru aplicarea unor sancţiuni contravenţionale împotriva persoanelor care săvârşesc fapte de cruzime sau rele tratamente faţă de animale”, zice el.

Unde sunt ONG-iștii?

Până aici e bine, dar nimeni nu a spus nimic despre costuri, despre cine va organiza aceste servicii, de unde vor veni fondurile. Şi nu putem încheia până nu aşternem pe hârtie o întrebare care ne zumzăie demult în cap: unde sunt ONG-urile în această ecuaţie? Militanţii ăia care fac scandal în birouri, dar care mare lucru nu fac şi arată mereu cu degetul către primării când vine vorba despre câinii vagabonzi?!

Bad Dog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *