Bârfe creative, iată trei motive

Un june deputat de Iaşi aduce băutură în portbagajul diplomatic: Mare ne fu mirarea când l-am văzut pe cel mai meseriaş deputat de Iaşi, ăla micu’, junele Costel, într-un magazin cu licori bahice. Să vă explicăm contextul: sâmbăta trecută, în duty-free-ul din Sculeni, dom’ Costel, însoţit de încă vreo doi baştani vlăjgani, dădea târcoale raftului cu uischeane, coniace şi vodcane. Dar el n-a pus mâna pe nicio sticlă. Doar dădea indicaţii celor doi indivizi. „Domn primar, ia uite-o pe asta de aici”, a zis deputatul Costel, arătând spre o sticlă de spirtoase. Băietanii ăştia au umplut un cărucior, au plătit la casă şi apoi şi-au burduşit portbagajul. Logic, în Vamă, maşina Opel în care erau cei trei a trecut ca vântul şi ca gândul. Din maşină, pe geamul coborât, o mână a întins paşapoartele. Poliţistul de frontieră le-a privit o secundă şi le-a înapoiat. A ridicat bariera, iar demnitarul a reintrat în Patria Mamă. Da, aţi ghicit, nici vorbă de control vamal. Aşa că alesul neamului a putut băga în ţară câte uischeane, coniace şi vodcane a vrut el. Să ne trăieşti, dom’ deputat!

Zorba, lovit năprasnic de un ghinion teribil: Cu 50%. Atât s-a scumpit tariful de parcare în centrul Iaşului, la hotelul lui Zorba. Era 2 lei ora, fie că parcai în subteran, fie că-ţi lăsai maşina în aer liber, afară. Acum e 3 lei ora. Cârcotaşii au şi o explicaţie. Cică după ce şi-a deschis parcarea subterană, Zorba era ferm convins că o să dea mare lovitură: la doi metri tocmai se lucra la reabilitarea unei clădiri istorice, cea de pe strada V. Alecsandri, clădire ce ar fi urmat să adăpostească toată funcţionărimea bugetară a cejeului. Iar Zorba miza că parcarea-i va fi umplută cu maşinile funcţionarilor, dar şi ale petenţilor ce vin cu jalba la „judeţ”. Însă, curat ghinion. Firma ce reabilita sediul a intrat în insolveţă, iar modernizarea clădirii s-a oprit. Iar Zorba a rămas cu buza umflată. Din cauza asta a şi scumpit parcarea. Că puhoiul de clienţi întârzie să apară.

Un scriitor şef e bazat, nici la bască nu-l doare: Una scurtă, dar vioaie. La penultima şedinţă de Consiliu Local, ăl mai mare scriitor al oraşului, Adi Christie, era foarte preocupat. Nu, nu de ordinea de zi a şedinţei sau de vreun nou proiect editorial, ci de propriul telefon. Pe care, surpriză, ce făcea? Juca solitaire. Bravos, coane. Să-ţi fie de bine. Dar îţi dăm şi un sfat: vezi că acolo, în primul rând unde te-ai aşezat mata te vede cam toată lumea din spate. Ai grijă cu ce te ocupi. Sau poate eşti atât de bazat încât te doar la bască?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *