Bârfe cu substanţă, le dăm cu eleganţă

Scaunul unui dereftor din târg a rămas doar în trei picioare: Am mai vorbitără noi la un moment dat de păruiala dintre doi șefi de instituție care învârte banii evropenești în dealul Copoului, unul Ficus, iar altul Zicău. Ambii amândoi vor fotoliul de șef, așa că și-au tras la gioale până a câștigat Ficus. Care Ficus a continuat să fie săpat sistematic de Zicău, pe ideea că orice victorie nu poate fi decât provizorie. Și așa și este, doar că, vorba aia, nu-i pentru cine se socotește, ci pentru cine se nimerește. Și gurile rele zic că o schimbare va avea loc la agenția cu pricina, doar că nu în sensul dorit de protagoniști. Scaunul lui Ficus se clatină el, e drept, doar că nu în direcția lui Zicău, ci în a altui cetăţean. Acum, cică niște schimbări o să mai fie și la alte instituții, dar nu vă zicem chiar de toate den prima.

De ce a dispărut din spaţiul public cel mai iubit prezident de Cejău? N-am mai povestit noi nimic de-o bucată de vreme de cel mai iubit prezident de Cejău ieșean. E drept, nici n-am prea avut ce, că n-a mai scos nici el capul din birou de același interval de timp. Și chiar ne-am întrebat și noi de ce, toată campania nu a avut nimic de spus, ci și-a lăsat adjuncții să spună una, alta. Unii ar zice că asta s-ar întâmpla pentru că e prins până peste cap cu treburile din Cejău. Alții susțin că preferă să nu se bage, că oricum după primul tur la prezidențiale i s-a frecat ridichea la București pentru rezultatele din județ. Câțiva șoptesc însă că treaba ar fi mai serioasă, iar prezidentul e prins cu probleme mai grave decât niște amărâte de alegeri. De exemplu, una bucată dosar mai vechi, pe care Renu și-a frânt gâtul și de care prezidentul nu ar fi tocmai străin. Cică Renu s-a supărat că a fost lăsat baltă și s-ar fi hotărât să-și reanalizeze poziția. Iar asta s-ar concretiza printr-o redeschidere a dosarului și o luare la întrebări a unei persoane cu privire la poziția de mână moartă pe care ar fi avut-o la o licitație. Că o fi așa, că nu… foc fără fum parcă totuși nu iese.

Un primar s-a supărat pe sat că nu votează cu neamţul: Că tot vorovirăm de rezultatele den județ de la alegeri. Pe ici, pe colo, unii s-au apucat să facă și un fel de campanie dubioasă, în ideea că poate scot ceva voturi peste zero pentru neamț. Iar ideea pe care s-a trezit s-o aplice premarele din comuna Agricultori a fost să-i amenințe pe localnici că un drum nu va fi asfaltat decât dacă iese neamțul. Acum, n-am înțeles noi foarte bine cu stă treaba. Îl aduce pe neamț să lucreze la asfalt, cum au arat leșii Dumbrava Roșie? Ia bani cu împrumut din leafa de prezident a neamțului? Sau se supără ca primarul pe sat și nu mai asfaltează nimic până la alegerile viitoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *