Bârfe în dar, e toamnă în calendar. Ce șmecherie a făcut un gheneral înfometat

Dom’le, ce ți-e și cu politica asta. Efectiv, te sleiește de puteri. De la ședințele de partid, ieși stors ca o lămâie, înfometat ca un lup și însetat ca o cămilă. Cam așa credem că s-a simțit la sfârșitul săptămânii trecute șeful de la Iași al pemepeului, partidul de buzunar al lui Băse. Da, este vorba despre dom’ gheneral (’trăiți!), președintele în funcție la pemepeu Iași. Ei, vinerea trecută, dom’ gheneral și cu o suită de trei trepăduși s-au dus să mănânce și să bea la o berărie celebră de pe Sărărie. Și, cum era aglomerat, chelnerii i-au comunicat lui dom’ gheneral că prepararea mâncării va dura 45 de minute. Ăsta, gheneralul, a paralizat când a auzit cât are de așteptat. Așa că a băgat mâna adânc în buzunare, a scos o bancnotă de 50 de lei și i-a împins-o chelnerului, cu îndemnul să-l zorească pe bucătar. Rezultatul? Mâncarea a venit într-un sfert de ceas. Respect, domnule gheneral!

O mare instituție culturală nu are instalatori pricepuți: Lume multă, lume bună la premiera operetei „Văduva Veselă”. Teatrul Național, împodobil de gală, artiștii în mare formă, spectatorii îmbrăcați ca de sărbătoare. Dar, pentru că nu poate fi totul perfect, au existat și mari rateuri. De exemplu, buda femeilor de la balcoane n-a avut niciun bec funcțional. Sărmanele cucoane au orbecăit cu grație. La bărbați era lumină. În schimb, unul dintre vasele de wc sau o conductă de la el era spartă pentru că șiroaia apă continuu. Apoi, în sala mare a fost, în cele patru ore cât a durat spectacolul, o căldură sufocantă, instalanție de climatizare canci. Oameni buni, dacă tot încercați să faci spectacole de calitate, un pic de grijă la astfel de detalii n-ar strica. Că altfel, intențiile bune se șterg sub stropii de sudoare.

Aceștia sunt cei mai emoționați directori: Hopa, a început marea tropăială. O gașcă mare de direftori așteaptă cu înfrigurare alegerile parlamentare. Le așteaptă cu „înfrigurare” nu pentru că acestea au loc în 11 decembrie, ci pentru că Guvernul rezultat în urma scrutinului poate să-i măture din funcțiile cu salarii grase. Este vorba despre șefii de la deconcentrate. Orice schimbare de Guvern înseamnă, de fapt, un cutremur cu propagare pe verticală, de la ministru, secretar de stat, directori din ministere până la directorii direcțiilor județene. La ora asta n-avem niciun pronostic pentru ei, doar le luăm pulsul. Și, e clar, crește cu fiecare zi care trece spre decembrie. Hai, luați un calmant și stați cuminți. Acuși vin alegerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *