Lista de decolare spre Parlament. Însemnări din jurnalul unui politician

Cum s-a terminat vacanţa parlamentară şi a început ultima sesiune a actualului Legislativ, cum deja se întocmesc listele candidaturilor la alegerile parlamentare din iarnă. După eşecul de la locale, care a provocat niţel scandal în partid, liberalii încearcă acum să se scoată prin câştigarea unor fotolii confortabile în Parlament. Deputatul Costel Alexe se ocupă de toată această bucătărie din care va trebui să iasă un cozonac aburind şi îmbietor pentru electorat. Mai multe despre reţetele pregătite de Alexe, aflăm din jurnalul său personal.

  • De când trebuie să întocmesc listele astea pentru Parlament, mă simt ca un profesor care organizează o excursie cu elevii la Sovata. Toată lumea vrea un loc cât mai bun. Care vrea să stea la geam, că cică are rău de autocar, care vrea să stea mai în faţă, lângă şofer, să vadă cum conduce etc. Nimeni nu are chef de scaunele din fundul autobuzului, acolo unde bârâie motorul şi miroase a benzină şi fum. La şcoală e altfel: premianţii stau în prima bancă, iar corijenţii şi repetenţii se înghesuie pe locurile din spate. În politică e cu totul altfel: toată lumea vrea în faţă. Ca la rândurile la butelie, pe vremuri. Dom’le, să se dea câte un loc de parlamentar, să ajungă la toată lumea.
  • Am întocmit deja o listă de 17 candidaţi pentru alegerile din iarnă. Unii au zis că vor şi la Senat, şi la Cameră, n-au preferinţe, totul e să intre undeva. Domnu’ Mitică Oprea, consecvent, n-a vrut decât Senat. În schimb, lui Bodea şi Tomaşeschi le este indiferent dacă vor fi senatori sau deputaţi. Acum, ce-i drept, tare aş vrea să-l văd pe Tomaşeschi zburând în acelaşi avion cu Bodea către şedinţele de la Bucureşti. Bodea mai ştie manevre din astea de-ale piloţilor şi sigur ar trage de manşă să-l mai scuture un pic pe Dragomir, să-i dea nişte frisoane aşa, prieteneşti.
  • Când mă gândesc că trebuie să concepem nişte sloganuri electorale, începe să mă doară capul. Dacă mai văd iar referiri la Iaşi, ieşeni, ieşeni pentru Iaşi, Iaşul ieşenilor, Iaşul vrednic etc. etc, fac urât. Dom’le, dar chiar nu reuşim să ieşim din Ieşi, ca să zic aşa? Toată lumea vrea jocuri de cuvinte cu Iaşul. Ia’şi votează! I love Iaşi! Pentru Iaşi! Stai, că ăştia-s alţii…Trebuie neapărat găsite alte cuvinte mobilizatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *