Bârfe de 24 de karate, sunt originale, măi frate!

Inaugurare cu pompă la Aerohalta ieşeană: Când dă omul de băut de casă nouă? Când e la roșu sau când a terminat de instalat ultimul taburet în bucătărie? Noi am merge pe varianta b). Vedem însă că la aerohaltă se pune de un bairam cât casa când abia se dă în uz o bucată de pistă cât cea actuală. Dereftorul haltei se dă peste cap de-o bucată de vreme să facă rost de bani ca să iasă paranghelia cât mai faină. Acum, stăm să ne întrebăm: oare se grăbește cu inaugurarea că se teme că n-o să mai fie șef când va fi gata pe de-a-ntregul? Sau, cum bârfesc unii, pentru că ar fi unele mici probleme de stabilitate a solului și nu se știe cât o să țină pista? Sau, poate că inaugurarea se face acum din pur calcul electoral? În momentul de faţă e posibil ca toate cele trei variante să fie valabile.

Stripperul şi dom’ profesor se au ca tusea cu junghiul: Abia făcută, prima bucată a alianței dreptei a început deja să scârțâie la Iași. Vechii perdelei și nou-veniții de la Forța Cinică au ajuns deja la cuțite. Cele mai ascuțite sunt cele ce aparțin fostului prefect stripper și lui dom’ profesor. Dar nu de la faza cu referendumul pentru demiterea lui dom’ premare, care manevră oricum n-are nicio șansă, ci mai demult. Cum a intrat în partid pe spatele fostului premier ieșean, stripperul s-a apucat să-l sape pe dom’ profesor. Și-l sapă așa de hotărât, că ai zice că vrea să-i ia locul. Sau poate chiar așa o fi? Oricum, distracţia pe zona de dreapta a eşichierului politic e abia la început. La câte orgolii sunt la Iaşi, scandalul se va alimenta, un pic câte un pic, pe principiul bulgărelui de zăpadă, până ce, în final, mămăliga va exploda. E doar o chestiune de timp. Vom reveni cu noi bârfe.

Nea Victoraş joacă la trei capete: Fost vice de judeţ, fost primar de Bârnova, nea Victoraş se ţine tare şi joacă la trei capete. Pe de o parte, a primit conducerea filialei ieşene a partidului lui Moliceanu, ăla de-a fost prim ministru. Pe de altă partea, nea Victor a contestat şi modul în care a fost exclus din partidul liberalilor. Adică, să-nţelegem că, la o adică, s-ar întoarce bucuros la prima iubire. Iar în al treilea rând, nea Victor a contestat şi înlocuirea sa din funcţia de vice de la cejeu. Cum ar veni, omul nostru aleargă după trei iepuri. Şi dacă nu va prinde niciunul? Dar daca-i va prinde pe toţi trei, atunci să vezi încurcătură. Dar pronosticul nostru e simplu: va rămâne în partidul reformator al lui Moliceanu şi, încet – încet, ar putea renaşte ca pasărea Phoenix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *