Bârfe de serviciu, vă dăm câte un indiciu

Au început înscrierile pentru ciolaniada 2016: Ştiţi proverbul ăla care zice că cel ce sapă groapa altuia cade singur în ea? Semnificaţia acestui proverb încep să o înţeleagă şi galbenii leberali din târgul Ieşilor. Concret, şefii lor de la Bucureşti au preluat, chiar prin Iohannis, teza fostului preşedinte Băsescu, cum că numărul parlamentarilor din România trebuie musai să scadă. Nu s-au stabilit exact cifrele, dar cică din 2016 or să fie doar vreo 100 de senatori şi vreo 300 de deputaţi. Mai limpede spus, Iaşul ar urma să fie reprezentat de trei senatori (faţă de cinci acum) şi vreo 8 deputaţi (faţă de 12 acum). Problema mare la leberali e că a început deja lupta pentru ciolan. Cine va prinde locurile eligibile, pe ce criterii se vor repartiza, cine va rămâne pe dinafară?

Regele Mall, simplu personaj de manea: Ce înseamnă, dom’le, capitalismul pretins autentic al Regelui Mall. Cel mai tare afacerist din târg ridică, lângă complexul din inima oraşului, o nouă clădire de birouri. Aceasta e acum la nivel de fundaţie, dar echipa de PR a companiei a anunţat că viitoarea construcţie (ce va fi gata până la finele anului) a fost deja antamată de o firmă IT. Morala: clărirea va fi gata peste vreo 10 luni, e deja închiriată, dar Regele Mall a plătit publicitatea în media locală cu acest anunţ doar ca să se dea mare. Deşi sună a manea, noi am spune că a mai avut un motiv suplimentar: să moară duşmanii de oftică.

Cine îl trezeşte la realitate pe El Însuşi? Scurt pe doi. O fază simpatică, care ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Un anume şef de instituţie judeţeană din Iaşi se ţine de chestii festiviste cu inaugurări de lucrări şi tăieri de panglici, de zici că are contract cu vreo cooperativă meşteşugărească. Poate că are chiar cu Cooperativa „Munca în Zadar”, pentru că respectivul şef de instituţie omite să ne spună ce se întâmplă cu un contract de vreo 60 milioane de euro, blocat de contestaţiile participanţilor la licitaţie. Proiectul ăla prin care trebuiau adunate toate gunoaiele din judeţ şi care trebuia să fie gata anul ăsta, dar el nu e nici măcar pornit. Să-i spună cineva lui El Însuşi că din 2015 au mai rămas vreo 9 luni şi jumătate. Şi-ar mai fi nişte necazuri la autoritatea asta judeţeană, dar promitem că revenim săptămâna viitoare cu elemente concrete, cu lux de amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *