Pamflet 100%: Fane, banul şi chiolhanul

Fiecare popor este renumit în felul său. Spre exemplu, italienii sunt renumiți pentru pizza și pastele super delicioase pe care le prepară. Francezii sunt cunoscuţi pentru diferitele sortimente de brânză pe care le produc. Scoțienii sunt renumiți pentru zgârcenia lor. Sunt mii de bancuri pe seama scoțienilor și a zgârceniei lor. Dar să știți că nu sunt singurii zgârciți de pe pământ. Avem și noi, românii, zgârciții noștri. Stați, nu ne referim la zgârciții de nevoie, la cei care nu au de unde, că la aștia se numește economie, nu zgârcenie. Ne referim la cei care au buzunarele doldora și sunt extrem de strânşi la pungă.

Miză grasă
Avem un caz chiar la noi la Iași care, suntem convinși, i-ar face invidioși chiar și pe scoțieni. Mai zilele trecute, la noi în târg a avut loc o mare întâlnire a mediatorilor,  reuniune la care au participat sute de oameni din toată țara. Foarte frumos! Felicităm ideea! Cu toții știm că o asemenea adunare înseamnă costuri destul de importante, pentru cazare, pentru masă. Dar trebuie să menționăm că această întrunire a fost făcută cu un scop destul de precis. În perioada următoare vor avea loc alegerile naționale pentru șefia mediatorilor din România, această adunare a împăciuitorilor urâtă de avocați și judecători.

Din sponsorizări
Ei, la șefia mediatorilor din țara noastră dragă râvnește cu mult patos și celebrul notar Fane Costică. E celebru din toate punctele de vedere. Din punct de vedere financiar, că are o grămadă de parale făcute cinstit. Din punct de vedere al funcțiilor, după care este ahtiat. Dar, atenție mare, căci despre asta este vorba, din punct de vedere al zgârceniei. Cum adică? Vă explicăm acum pe îndelete. Deşi e bengos, are valoare, are şi parale, să nu vă gândiţi că dom’ Fane ar fi băgat vreun ban propriu şi personal în organizarea acestui mare simpozion menit să-i facă lui campanie electorală. Nici pe departe. Fane Costică a umblat cu miloaga prin tot târgul la diferite firme și la diferiți latifundiari pe care i-a ajutat să sponsorieze acest hobby al său. Să sponsorizeze campania lui electorală. Că funcția de șef al notarilor parcă nu e suficientă. Ar fi bună și cea de șef al împăciuitorilor din țara noastră întreagă. Iar oamenii i-au scăpat nişte bani, că nu se ştie niciodată când ai nevoie de un notar sau de un

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *