Bârfe de vacanță, mostre de eleganță. Câțiva inși se încaieră pe stârvul filialei din Podu Roș

Debandada din filiala liberară continuă. După jalea de la alegeri și demisia președintelui interimar, ăla Teofan, filiala din Podu ăl Roș nu e condusă de nimeni. Și poate e mai bine așa, s-ar putea să funcționeze mai bine. Însă, pe ascuns, în așteptarea alegerilor interne din februarie 2017, taberele se regrupează și încearcă să preia controlul. Sunt mai multe grupuri și grupulețe care vor să preia stârvul. Chiar dacă acum n-au ce mulge, fiind în opoziție atât la nivel local cât și național, liderii care vor să preia controlul gândesc cu bătaie lungă: în 2017 iau puterea, în 2018 se organizează, iar în 2019 vin alegerile europarlamentare și prezidențiale. Totuși, un necaz mare ar fi: vistieria este goală, iar doar cu cotizațiile membrilor nu faci nici cât o ceapă degerată. Nasol moment.

Andrușca, un mare perdant al alegerilor: Ce-o fi în sufletul lui Andrușca Postolache de la 4 Iași? Adică, cum e să fii lider de partid local, să iei la alegerile locale peste 13%, la cele parlamentare în jur de 10%, iar tu să rămâi un pârlit de consilier local? A trimis-o în Camera Derutaților pe Coconette, pe Scurtu în Sanat, iar el a rămas doar pe plan local să-și dea cu presupusul despre ce se întâmplă în primărie. Cam nasol moment, pentru că, părerea noastră, valul ăsta de simpatie pentru oamenii independenți, anti-sistem probabil că se va stinge în următorii patru ani, adică până la alegerile locale și parlamentare din 2020. Și-atunci, ce-a câștigat Andrușca? Niște imagine publică și cam atât. Hmm, destul de subțire.

Acești baștani stau cu valizele la ușă: Gata! S-a terminat distracția. Ultimii liberari care au rămas cocoțați în funcții la deconcentrate trebuie să-și facă bagajele. Ai lor au pierdut alegerile, noul Guvern se va instala în câteva zile, iar ei ar trebui să-și ia tălpășița. Unii s-au culcușit în aceste posturi călduțe chiar și de patru ani, de pe vremea defunctului useleu. Adică, au ros niște oase mișto, însă vremea lor a cam trecut. Pe mulți nici nu-i cunoașteți, mulți nici n-au ce prezenta într-un raport de activitatea. Asta-i viața. Trebuie să treacă pe bară și să așteapte vremuri mai bune. E clar, timpul lor a cam trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *