Bârfe din campanie, deocamdată sunt fără șampanie

Au planuri mari de tot, dar șansele-s minuscule: Frați ieșeni, stați pe-aproape să vă povestim câteva poante tari din campania electorală pentru parlamentare. Să începem cu pemepiștii de la Iași ai lui Băse. În inconștiența lor, ei și-au pus un target extrem de înalt: să ia la alegeri doi derutați și-un sinator. Adică, ditamai câștigul. Și ca un prim pas, l-au chemat pe Băse prin Iași ca să-l plimbe ca pe sfintele moaște. Măi, oameni buni, terminați cu prostiile. N-o să obțineți în veci trei parlamentosani din cei 17 pe care-i dă giudețul. E prea mult, iar voi n-aveți performanță nici cât negru sub unghie. Să spuneți „mersi” dacă scoateți un post de derutat, deși și ăla e cam la limită. Hai, spor la treabă, și mai vorbim pe 11 decemvrie.

El e singurul care muncește la liberari: Sandu Geamănu’ de la liberari, ăla de-i fratele celui de la Cotroceni, e tot emoționat de campania asta electorală. E pe loc semi-eligibil și se agită ca gâza-n bec. E, probabil, singurul individ motivat de la liberari să tragă tare în campanie. Pentru el e chiar o chestie de supraviețuire politică: intră sau nu intră, dați-i un răspuns, ca să parafrazăm o melodie celebră a Corinei Chiriac din anii ’80. Măi, flăcăule, ia un distonocalm. Și vezi că restul partidului e cam varză. Ăia de pe locurile eligibile stau ca boierii, că au sacii în căruță, iar ăia care n-au nicio șansă să intre în Parlament stau degeaba, că nu se merită să muncească. Sună-l pe frate-tu, să-i spună lui Joha să sune pe Alinuța să sune la Iași să sune mobilizarea!

Ce vedetă, ce ifose, un adevărat superstar: Văru Jan, sinatorul etern al Iașului care de frică s-a trecut pe lista de derutați, a ieșit din hibernare. Și-a mișcat fizicul masiv și a acceptat invitația la dialog a câtorva televiziuni locale. Dar, spun oamenii noștri de-acolo, a făcut fel de fel de ifose de parcă ar fi fost în rol de Ștefan Bănică jr. Ba că lumina nu care cum trebe, ba că celălalt invitat din platou îi lua aerul, ba că el e deranjat de muzica din studio, ba că e frig, ba că e cald. Ce mai, un adevărat star. Stai, neică, liniștit și-ti fă cruci cu limba. Ai fugit tu de la sinatori la derutați, dar noi nu băgăm mâna-n foc că ești ales. Trebuie să transpiri un pic în campanie și-apoi încă patru ani de boiereală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *