Cosette Chichirău și Clotilde Armand: unde-s două, puterea creşte

Dacă în spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie puternică, iată că în spatele Uniunii Salvaţi România stau două femei independente, Clotilde Armand şi Cosette Chichirău. O franţuzoaică şi o ieşeancă au devenit în scurt timp printre cele mai populare figuri politice din media, graţie exotismului care le însoţeşte ieşirile publice. Oricum, USR pedalează serios pe ideea implicării femeilor în politică, drept pentru care cele două doamne se află pe primele locuri ale listelor de candidaturi pentru Parlament. Recent, Clotilde şi Cosette s-au întâlnit la o cafea, pentru a pune la punct noi etape ale campaniei electorale.

Clotilde Armand: Ce bine că ne vedem şi noi, Cosette. Mai rar, dar ce să-i faci, cu timingul ăsta infernal al campaniei nu reuşesc să mă văd nici în oglindă dimineaţa.
Cosette Chichirău: Te înţeleg perfect, Clotilde, şi eu am o grămadă de griji pe cap. Dimineaţa mă gândesc cum să scap România de sărăcie, pe la prânz lucrez la autostrada Iaşi – Târgu Mureş, iar seara abia mai am timp să citesc ceva din Descartes. Ştii, am eu un complex legat de blonde şi muncesc din greu pentru a scăpa de el.

Ai grijă, să nu te extenuezi. România are nevoie de noi! De noi depinde salvarea acestei ţări! Mai ales acum, când are cu cine.
Ai dreptate, dar, ştii la ce mă gândeam, dragă Clotilde? Bun, România are cu cine, dar noi, două femei atât de ingenioase şi pline de succes, avem cu cine?

Nu înţeleg ce vrei să spui… evident că avem cu cine, nu îl avem pe Nicuşor alături de noi?
Ei, dar Nicuşor nu poate fi deranjat mereu… ştii cum sunt femeile, sunt imprevizibile şi anumite lucruri nu le poţi programa din timp, mai ales procesele biologice, dacă înţelegi ce vreau să spun.

Nu ştiu cum sunt femeile, dar cred că intuiesc la ce te referi. Vorbeşti despre disponibilitatea iubitului nostru lider de a dialoga pe teme stringente ale vieţii social – economice româneşti, nu-i aşa?
Mda, te-ai prins. În fine, nu contează. Probabil sunt prea nouă în politică pentru a mă face bine înţeleasă.

Da, văd că ai încă nişte reminiscenţe ale unui comportament feminin în totală contradicţie cu spiritul pe care ni-l dorim la USR. Cred că va trebui să te includem într-un grup disciplinar de reeducare civică şi politică. Nu ne putem permite să avem puncte slabe în organizaţia noastră, precum călcâiul lui Achile sau alte structuri anatomice vulnerabile. De aceea, n-ar fi rău să renunţi la decolteu, într-o primă fază. Mâine vii cu un guler de tunică, ai înţeles? Dar îţi va explica doamna Macovei mai multe când veţi începe orele de corectitudine politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *