Bârfe din politică, le zicem fără oftică

Un deputat din Dacia migrează spre alte zări calde: De ce se apropie alegerile, de ce se agită mai tare lumea politică. Partidele se reașază, deputații își redescoperă dragostea politică dintâi sau una nouă ș.a.m.d. Mai nou, deputatul de Dacia, Dănuț să-i zicem, și-a dat seama că nu se mai regăsește în doctrina popularilor și că de altfel feleala munițipală, de care răspundea e nefuncțională. Păi, logic că nu funcționează, că pe Dănuț nu l-a mai văzut nimeni la ochi de luni de zile. Ca urmare, omul și-a dat demisia din partid, fără să zică măcar ”săru’ mâna” că l-a folosit acum doi ani ca să ajungă în Parlament. Mai nou, se zice că următoarea oprire politică ar fi tabăra leberală. Dănuț se scoate cu o nouă posibilitate de candidatură la deputăție, tura viitoare. Bun, dar ce câștigă leberalii? Își completează numărul de candidați notorii, în locul celor care se duc la reformați. Foarte frumos, dar chiar vă trebuie așa de notorii?

O senatoare a fost retrogradată pe rândul III: Am scris noi odată de Michelle, o senatoare care aleasă la democrați îi înjura pe leberali, iar trecută la leberali, îl făcea în sânge pe fostul premier Poc. Mai nou, pare că și leberalii s-au cam săturat de ifosele profei de mate, care afară de spart semințe în plen nu prea s-a făcut remarcată până acum. Așa că au început să o marginalizeze. Ei, când e vorba de marginalizare, în lumea politică chestia se petrece mutându-l pe împricinat tot mai în spate la evenimentele oficiale. Cum a fost cel cu pista de la aeroport, aia terminată pe trei sferturi și inaugurată pe de-a-ntregul. Michelle a noastră a fost plasată în rândul trei de scaune, din vreo 30 posibile. Mai repede, băieți, că în ritmul ăsta mai prinde o candidatură până o marginalizați de tot.

Război între palate: Bătălia politică dintre cele două palate ale Iașului, ăla cubic și ăla roznovan a ajuns la faza de carotare. Tonul a fost dat de Avoievodiței, care i-a transmis mesaje de „dragoste” lui dom’ premare. Acum vreo două luni, a anunțat că lasă parcul tehnologic pustiu din CUG pe mâna primarului, la schimb cu cel expozițional, tot de-acolo. A anunțat și așa a rămas, că nu a mai făcut și formele de predare-primire. La ultima ședință în plen, a băgat pe șestache un proiect de hotărâre de alocare a banilor pentru comune, pe criteriul suprafeței, nu al populației. Miza era de a nu da mai nimic la munițipiu, care e cât orice comună ca suprafață, dar are populație cât douăzeci. N-a mers nici asta, că au sărit consilierii în sus. În replică, dinspre Primărie nu i se pregătește mai nimic. Afară doar de niște cereri pentru autorizări de târguri și alte paranghelii, care se vor rătăci prin sertare. Adică o carotare discretă, dar taman pe chestiile cele mai vandabile electoral. Păi nu? Război politic, dar să nu fie victime printre nevinovați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *