Bârfe din prietenie, n-au strop de viclenie

O fostă șefă la stat face afaceri grase pe bani publici: După ce a zburat cu cântec înainte marș din fruntea marelui depozit de documente ale statului, o madamă cu tupeu și-a tras acu’ vreo trei ani firmă de legat foi și dosare ca să aibă clienții ce pune la păstrare. Marcelina Efrim, că de dânsa e vorba, n-a făcut firma singurică, ci cu un domn tânăr care a lucrat în solda lui Iulică Mol. Se pare că junele ăsta e fiul lui tătâne-su, fost șef de pază la hardughia din Tudor a aceluiași magnat, fost maior la Secu, soț al unei foste șefe de la muncă care i-a cumpărat lui Iulică o prăvălie cu juma de milion de coco, acum vreo 12 ani. Dar asta e poveste veche, noi o să vă zicem, în numărul următor, povestea nouă a unei afaceri bănoase atunci când ai clienți ditamai bugetofagii statului. Bașca, tupeista Efrim e agresivă rău: își denigrează la maxim concurența din piață, zicând peste tot că ea e recomandată de servicii. Care servicii? Îs secrete, nu vă putem spune.

O miliardară de carton presat? Oamenii răi şi fără inimă zic că cea mai mare textilistă a Iaşului, a Moldovei, ba, poate, chiar a ţării, madama Ceapă Dulce e doar un simplu paravan, un soi de butaforie. Cică afacerea ei din republica Paşcani e controlată din umbră de un străinez, un franţuz, iar ea ar fi doar interfaţa publică. Adică, madama apare în public, se laudă cu perfomanţele sale de business, dă interviuri pe la ziarele economice, se comportă ca un veritabil patron, când de fapt ea ar fi dirijată din umbră de adevăratul proprietar al afacerii care, logic, umflă şi tot profitul. Acum, noi nu luăm de bune aceste bârfe, ci ne-am decis să investigăm. Cine are ceva informaţii, ne poate da o mână de ajutor scriindu-ne pe adresa ponturi@barfadeiasi.ro.

Leberalii ieşeni, loviţi din interior: La flăcăii cu săgeata albastră pe fond galben din Podu ăl Roş e rost de schimbări, chiar interesante am putea spune. Mai marii marelui partid leberal fac de câteva săptămâni adevărate duşuri reci. Nu, n-au rămas fără apă caldă, ci pur şi simplu s-a găsit cineva care să-i trezească la realitate. Şi acesta este, culmea, tocmai un coleg de partid. Este vorba de Toma, fost prifect. Ei, acest domn Toma le cam spune băieţilor adevărul gol-goluţ, fără menajamente. El este cel care a cerut, în mai multe rânduri, curăţarea filialei locale de toţi membrii care au probleme cu justiţia. Şi asta chiar începe să se-ntâmple. Aşadar, şedinţele la leberali devin captivante. O să ne ciulim şi noi urechile şi, cum aflăm noutăţi, cum vi le spunem.

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. zbuciumul

    de fapt la patron la Pascani e Michel Nseir care se ocupa pana la cel mai mic detaliu de afacere, recent a achizitionat prin Sedcom o masina pentru produs etichetele scaunelor de copii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *