Bârfe elaborate, lecturați-le pe toate

Te doare mintea, un plan pentru propria bunăstare: Așa ceva, numai la noi este posibil. Proaspăt ales șerif la școala superioară din Copou, reftorul Tudorică face o manevră de pilot de vânătoare. Atac, eschivă și apoi planare. Mai clar spus, atacul a fost la alegeri, când a sărit pe funcția de reftor, eschiva e acum când vrea să fie lăsat în pace să-și termine mandatul de jude la CCCR. Iar planarea înseamnă să aterizeze, ușor, la vară, în funcția de reftor, după ce-și va fi terminat mandatul de jude. Adică, trei luni, școala superioară nu va avea reftor. De ce? Simplu, ca judele să-și termine mandatul la CCCR, iar la bătrânețe să primească pensie babană. Acum, v-ați prins care-i chichirezul?

Fiți cu ochii cât cepele: mega tun la garnizoană: Nu dăm în bobi, nu citim nici în stele, nu mergem nici la ghicitoare. Dar suntem gata să punem pariu că am identificat următoarele trei puncte fierbinți pe harta imobiliară a Iașului. Cu voci firave prin 2008-2010, din ce în ce mai vocale anul acesta, niște indivizi cer ca pușcăria, stadionul și garnizoana să se mute din Copou. Mda, ar fi o „salbă” interesantă, niște zeci de hectare de cea mai bună calitate. Întrebarea este: ce urmăresc jmecherii ăștia, cam ce ar vrea ei să se ridice în cel mai râvnit carter al orașului? Că suntem convinși că n-o fac pentru binele comunității, ci pentru prea plinul propriului portofel. Ținem aproape!

Foarte bine i-au făcut. Scripcarul, trimis acasă: Directorul scripcar de la palatul cu copchii din Copou a fost, în fine, trimis acasă. Grobian, scripcarul se credea la instituția statului ca pe propria moșie. Dar subordonații și părinții i-au copt-o bine de tot. Acum, individul s-a dus plângând la partid să spună că a fost fugărit și să se roage să rămână în cărți pentru o viitoare șefie. Om mai disperat după funcții ca ăsta mai rar întâlnești. Și nepregătit, și obraznic, și disperat. Suntem tare curioși dacă șerifii partidului cu săgeata în sus chiar au tupeul să mai promoveze astfel de specimene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *