Bârfe în rafală, luați-le ca din oală

La un partid din Centru e haos, clanurile se încaieră: Deranj mare la cei mai de dreapta politicieni din Iași. De dreapta, adică cum intri în rondul din Podu ăl Roș, imediat pe dreapta. Ei, acolo cică s-a umflat rânza în ei de la atâtea combinații, carotări și faulturi reciproce. Zic sursele noastre că acolo sunt 4-5 grupări care luptă pentru întâietate. Și, mai mare râsul, fiecare și-a făcut propria listă pentru alegerile alea parlamentare. Adică, fiecare liberar din cele 4-5 grupulețe se vede dipotat sau sinator din noiembrie. De alegerile locale nu e niciunul interesat. Un post de consilier județean sau local e considerat o miză prea mică, iar de candidatul la primărie nu e preocupat nimeni. Greu de zis cine va câștiga, dar cică șefii a cel puțin două grupări ar fi sesizat centrul, pe Alinuța și pe Bazil Buldog. Va urma.

Marfa e greu vandabilă, să nu se strice în galantar: Pe zi ce trece se stinge flacăra asta a independismului, a celor de la formațiunea de buzunar 4Iași. Faza interesantă este că băieții nu mai au aderență nici măcar în mediul virtual. Iar omul lor propus drept candidat la primărie are tot atât sex-appeal cât o mătură din nuiele care poartă o căciulă de oaie și sutien din bazar. Drept pentru care băieții ar fi dispuși să-și traficheze bruma de intenții de vot pe care au strâns-o. Adică, cu câteva zile înainte de alegeri să anunțe că se retrag și că susțin pe candidatul nu-știu-care. Problema e că ei au scos posibilele intenții de vot pe tarabă, dar nimeni nu prea vrea să le cumpere. Hopa, cam nasol.

Remediați repejor, râde lumea de noi: Una scurtă și despre o lucrare desfășurată cu fonduri europenești. Din ce am văzut noi, amenajarea pietonalului Lăpuș, cel de lângă Piața Uimirii, lasă multe de dorit. Pe bucata dinspre cinema spre Independenței becurile îs moarte, adică e beznă de-ți scoți ochi. Apoi, pe platoul de lângă hotel Uimirea, pavajul străzii, pe anumite porțiuni, s-a scufundat, așa că se creează deja tradiționalele băltoace. În concluzie, o lucrare de mântuială ce trebuie degrabă remediată. Nu de alta, dar e la kilometrul 0 la Iașului și, cu o astfel de carte de vizită, ne facem de baftă în fața oricărui turist, autohton ori străinez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *