Bârfe tari, pentru oameni mari

Planul secret al unui deputat – milionar: Calcul simplu, dar costisitor pentru un om politic din târg. Deputatul Vlăjuţ, căci despre el este vorba, vrea să candideze, în iunie, pentru fotoliul de primar al oraşului. Omul e conştient că n-are nicio şansă să şi câştige postul ăsta. Miza lui e alta: să-şi facă reclamă, iar în toamnă, la alegerile generale, să aibă şanse mai mari să iasă din nou deputat. Vlăjuţ are chiar curaj nebun: pentru parlamentarele din noiembrie vrea să lupte din postura de şef al propriului partid, iar pentru asta e dispus să arunce fo’ sută de mii de euroi. Iar partidul cică va avea legătură cu domeniul de activitate în care Vlăjuţ şi-a construit averea: psi. Acum, noi suntem curioşi cine o să pună botul şi o să i se alăture în noua formaţiune politică.

Un bunic are un plan nebun: Am râs de ne-am prăpădit când l-am văzut iar la televizor, pe un post local, pe fostul deputat, actualul derutat Mobre. Bunelul ăsta chiar n-are astâmpăr. Se crede mare om politic şi continuă să dea sfaturi pe la televiziune. Noroc că, suntem noi convinşi, nu se uită nici naiba la panaramele astea de emisiuni. Dar am auzit una şi mai tare despre personajul ăsta. Cică liberarii nu vor nici uîn ruptul capului să audă de Mobre. Nici pomeneală să-l pună pe locurile eligibile la alegerile din toamnă. Aşa că, mirosind asta, Mobre a decis să plece la alt partid. Hai că asta-i bună. Unde să se mai ducă?

Un candidat se cam umflă în pene: Încă una scurtă despre alegerile de la „Cuza”, cele pentru funcţia de reftor. Cică judele Tudor îi ia la mişto pe alegători, în fapt cadrele didactice. El se crede mare şi tare şi nu prea are chef să se coboare la nivelul lor, să le răspundă la întrebări, să le dea explicaţii. Mai mult, judele nici nu prea dă pe la şcoala superioară, vine din an în Paşti, dar vrea să fie ditamai reftorul. Nu ştim dacă strategia lui e bună, dar cică nemulţumirea e în creştere şi mulţi au anunţat că nu vor vota un om cu un astfel de comportament. Stăm pe fază şi vă ţinem la curent cu evoluţia campaniei electorale de la şcoala superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *