Berea cu marijuana nu e pe placul ieşenilor!

O nouă licoare de provenienţă cehă a apărut pe piaţa românească, având un grup ţintă bine stabilit, mai precis consumatorii de „iarbă“.

Este vorba despre o bere care are în compoziţia sa, în proporţie de 0,03% THC, o substanţă sintetizată din canabis şi care ar da o senzaţie de bine.

Pentru prima dată, această bere a fost comercializată în barurile din Galaţi, oraş unde de altfel au fost comercializate la început și produsele etnobotanice. Mary-Jo este numele berii, un nume sugestiv, şi care va fi vândută în scurt timp și în oraşele Focșani, Buzău şi Bucureşti.

Având în vedere că Iașul a fost un oraș care a avut mult de suferit de pe urma etnobotanicelor, am făcut un sondaj de opinie pentru a afla părerile celor din ducele târg despre noua licoare.

“Nu aş comercializa aşa ceva niciodată la barul meu. Cum poate să fie legală așa ceva? Nici vorbă să vând aşa ceva!”, ne-a spus Iulian G. managerul localului „El Barin“.

“Orice «fruct oprit» aduce mai multă clientelă în branşa asta, dar şi mai multe neplăceri scandaluri, pagube materiale rezultate în urma acestora, stress. Sunt contra comercializării drogurilor de orice fel, indiferent de concentraţie”, a precizat Lucian M, manager „Taverna Pub“, în timp ce PR-ul de la Dublin Pub, Elvis M., consideră că mulți vor consuma această bere mai mult de curiozitate: “Dublin Pub nu cred că v-a comercializa niciodată această bere, sunt sigur de acest lucru. Majoritatea o vor consuma din curiozitate, nicidecum pentru efectul său”.

“Nu aş consuma-o niciodată, poate doar separat.. Glumesc. Prefer să beau o bere ca să mă răcoresc, nu să fiu high. Nu ştiu cum de e comercializată, pentru că, din câte ştiu, iarba e ilegală”, ne-a mărturisit George L., student.

Preţul unei sticle de Mary-Jo va fi de 13 lei, unul accesibil pentru toate buzunarile. Motivul pentru care această bere este legală e procentajul infim de substanţă activă în comparaţie cu marijuana care poate contine mult mai mult. Cu toate acestea, Tudor Ciuhodaru, un personaj la fel de activ ca şi substanţa, este probabil pe punctul de a face o campanie împotriva acestei beri. Asta aşa, ca înainte de campanie electorală.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *