Ca-n filmele poliţiste: agentul a scos pistolul, şoferul a îngheţat de frică

Să vă mai spunem una, ceva mai hazlie, despre purtătorii de chipiu din dulcele târg. Numai bună pentru oaspeții din Capitală care controlează acum toate dosarele purtătorilor de chipiu din dulcele târg.

Ameninţat
Cum e de altfel în orice oraş civilizat, şi la noi traficul auto este supravegheat îndeaproape de putătorii de chipiu de la drumuri. Din nefericire pentru ei, aceştia sunt acuzați deseori de încasare de venituri necuvenite la drumul mare. Asta ca să nu uităm că în urmă cu vreo șapte ani, jumătate din personal a fost chemat la audieri pentru că nu dădea chitanță pentru șpagă. Aceeași purtători de chipiu se cred mai nou mari justițiari în trafic. Mai zilele trecute, un șofer ieșean puțin mai îndrăzneț în trafic și care a avut curajul să pună întrebări incomode a fost amenințat cu arma de către un purtător de chipiu de la drumuri.

Ignorat
Păi nu e cam mult? Nici măcar întrebări nu mai avem voie să punem? Am ajuns ca în Coreea? Păi, se poate domnilor purtători de chipiu? Și asta nu e tot. Șoferul îndrăzneț a încercat oarecum să-și caute dreptatea și să raporteze problema mai marilor purtători de chipiu. Inițial s-a dus cu jalba în proțap la drumuri solicitând să vorbească cu comisarul Zen Firescu. A dus în zadar o muncă de lămurire cu agentul de serviciu de la poartă. Putea să fie și împușcat că tot nu ar fi fost primit în audiență la șef pentru a raporta un incident, spunem noi, grav. Încrezător în sistemul din România, petiționarul a plecat în dealul Copoului și a solicitat să intre în audiență la Nelu Scripcă ce bea Ciuc sau la Mișu Pintea cu Lei. A povestit toată pățania din trafic. A amenințat că se duce să pârască la presă. În zadar. Nu a fost considerat o urgență. A fost poftit să se înscrie pe listele de așteptare. Asta ca să nu mai punem la socoteală că șoferul îndrăzneț a sunat la 112 și a raportat că a fost amenințat cu pistolul de un purtător de chipiu de la rutieră. Păi, la noi trebuie să fii omorât, sau cel puțin rănit, ca să te bage în seamă cineva. Controlul? Când e gata controlul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *