Marius Bodea, înlocuind turnul de control cu turnul de fildeş al geniului neînţeles. Pe aripile cuvântului

Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iaşului, ţine cu tot dinadinsul să urmeze toate clişeele unei campanii electorale. Din această reţetă a lucrurilor ticluite din timp şi care, chipurile, ar da bine la imagine, face parte şi lansarea de carte pe care directorul Aeroportului a plănuit-o taman în miezul intelectual al târgului, Biblioteca Centrală Universitară. Adică nu oriunde, pe la vreo librărie, fie ea şi de fiţe, ci chiar acolo unde a fost cândva slujbaş însuşi Mihai Eminescu, un vechi coleg de breaslă scriitoricească. Cartea se numeşte “Drumul spre normalitate”, Bodea publicând deja câteva fragmente pe Facebook. Dar să vedem cum a decurs procesul inspiraţional care a stat la „scrierea” acestui volum eminamente electoral.

  • De câteva zile, mă simt în formă. Simt că muza mi-a ieşit în cale precum maşinuţa aia galbenă pe care scrie Follow Me şi pe care o văd mereu circulând pe pista aeroportului. Cred că o fi având ea vreun rost, din moment ce ditamai Boeingul o urmează. Aşa că îmi voi urma şi eu mica mea muză să văd încotro mă duce. Din câte mi-au spus consilierii mei, e posibil să fie vorba de o carte. Când să mă bucur că o fi vorba de vreun as pe care să-l scot din mânecă, m-au cam dezumflat, spunându-mi că nu, cică trebuie să scriu o carte de citit, nu de trişat.
  • Munca cu cartea merge greu. Am început să schiţez câte ceva. Totuşi, de ieri simt că fac progrese, în sensul că cerculeţele şi pătratele pe care le desenez pe hârtie devin tot mai uşor de recunoscut. Deşi mi-au promis că mă vor dota cu riglă şi compas, băieţii din echipa de campanie se cam lasă pe tânjală. Devin panicat din cauza faptului că mi se întrerupe procesul creativ. Ar trebui să priceapă că nu poţi opri din decolare o namilă de Airbus plină ochi de poveşti pe care publicul le aşteaptă cu sufletul la gură.
  • Azi au sosit primele capitole. Le-am făcut check – in – ul şi mi se par ok. Băieţii de la vamă m-au asigurat că nu sunt contrafaceri. Ştiind câţi “chinezi” din echipă au muncit pentru ele, am tras concluzia că am un aparat vamal foarte bine pregătit profesional.
  • După lansarea de la Biblioteca Centrală Universitară, mă gândesc să-mi plimb un pic cartea pe la nişte târguri de specialitate. Cică cel mai tare târg ar fi la Frankfurt. Am verificat şi n-avem cursă până acolo. Nu-i nimic, vorbesc cu piloţii de Munchen să tragă o fugă şi pe la Frankfurt, doar cât să lase cărţile pe preşurile a zece mii de apartamente. Ar trebui să am ceva succes prin diaspora, că doar sunt micul Iohannis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *