Cătălin Puiu, un pescar în ape tulburi acuzat de braconaj pe filieră liberală. Crap şi pajură

Evenimentul principal al acestor zile îl reprezintă declanşarea războiului total pe flancul drept al politicii ieşene. Dragomir Tomaşeschi, co-preşedinte al PNL Iaşi, a fost acuzat de Andrei Postolache, liderul Pentru Iaşi, că ar fi încercat blocarea înregistrării la tribunal a formaţiunii pe care o conduce. Pentru ca spectacolul de circ să fie complet, presupusul interpus prin care a acţionat Tomaşeschi este un individ care, deşi se numeşte Puiu, are porecla “Cap de porc” și are poze cu niște pești. Dornici să elucidăm adevărul, am surprins o discuţie între reclamantul şi pârâtul săptămânii, Cătălin Puiu şi Andrei Postolache.

PuiuCătălin Puiu: Domnu’ Andrei, ce plăcere să vă văd. Cu ce treburi pe aici, pe la Tribunal?
Andrei Postolache: Bună ziua, îmi cer scuze, dar nu vă cunosc. Cine sunteţi?

Suntem prieteni pe Facebook. Nu ştiu dacă vă spune ceva profilul meu. Ia uitaţi-vă bine la mine, aşa, din dreapta.
Mă uit cu atenţie, dar tot nu-mi pot da seama dacă vă cunosc de undeva.

Ce naiba, sunteţi vegetarian, nu gustaţi deloc porc, nici măcar pui? În fine, am venit aici, la sfânta justiţie, pentru a contesta înregistrarea partidului dumneavoastră.
Mă surprinde acest lucru. Îmi puteţi spune şi care ar fi motivele pe care le invocaţi?

Dom’le, în primul rând, ca să fiu sincer, nu-mi place că prea o ardeţi şmechereşte cu aerul vostru corporatist. Aveţi salarii prea mari pentru a fi credibili cu partidul vostru. Ascultă, eu nu vă vreau decât binele. Dacă intri în politică, o să ajungi la sapă de lemn.
Nu mă interesează gloria personală, eu vreau să fac Iaşul mai prosper decât Silicon Valley.

Etete, te pomeneşti că eşti vreun Bill Gates, să scoţi banu’ pentru Iaşi cât ai da enter. Şi apoi, încă ceva. Nu-i frumos ca nişte tineri ca voi să nu cedeze locul unor oameni bătrâni. Uită-te şi tu la dom’ Tomaşeschi sau la nea Mitică Oprea, cum abia suflă pe turnantă. Hai, fii drăguţ şi lasă-i să se bucure de un loc la geam, nu veni tu să le spui la ce staţie să coboare.
Dar e problema lor, nu am de-a face cu ei. Fiecare cu partidul lui.

Măi băiete, măi copile, o să regreţi. Uite, chiar acum mă duc la registratură şi bag contestaţia împotriva voastră. Dar îţi mai dau un sfat, că tot te ştiu cu chestii de înaltă tehnologie. De ce nu creaţi voi nişte holograme, un simulator, ceva care să aducă cu o secţie de votare? Şi vă jucaţi acolo cât vreţi de-a politica. Dacă nu te deranjează, vin şi eu cu un Play Station. E mai vechi, la mâna a doua, dar ce vrei de la un combinator ca mine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *